onkruidsteker
Huis & tuin

Jouw tuin. Jouw trots!

Groene vingers; je hebt ze of niet. Jij wel? Gefeliciteerd! Maar soms moeten die ook de juiste gereedschappen vasthouden voor een eindresultaat dat tevreden stemt.

Basiskennis over bomen, planten, bloemen en gewassen is uiteraard ook een pré. Je moet immers exact weten wat je wanneer kunt planten, hoe je je groen moet verzorgen en wat je aan Moeder Natuur over mag laten. En dan hebben we het nog niet gehad over de esthetiek. Welke uitstraling moet je tuin hebben? Ook dat heb je helemaal zelf in de hand.

Dus, handen uit de mouwen! Maak iets moois van die jungle van je. We beginnen bij…

Bewatering

Juist. Er valt hier in Nederland vaak genoeg een fikse regenbui alleen heb je die niet voor het uitkiezen. Je zult dus met een sproeier, gieter of een tuinslang aan de slag moeten. Houd er wel rekening mee dat overdaad schadelijk is. Uiteraard moeten dorstige planten gelaafd worden; je wilt echter niet dat ze verzuipen. Dan is immers al je moeite helemaal voor niks geweest.

Borders

Het leuke van Moeder Natuur is dat ze de planten en bloemen in je zorgvuldig gerangschikte en verzorgde borders een heleboel gezelschap gunt! Het nadeel is dat die meestal bestaat in de vorm van onkruid. Distels, paardenbloemen en ander tuig. Hoe haal je die nou weg zonder de rest van je prachtige samenstelling te beschadigen en voorkom je dat die troep terugkeert?

Simpel. Je gebruikt een onkruidsteker om al dat onkruid met wortel en al te verwijderen.

Bomen en struiken

Snoeien en bijknippen van je bomen en struiken is een delicate klus. Want je moet wel goed onthouden hoe vaak dat precies moet gebeuren. Eén keer per jaar? Twee? Bij twijfel kun je altijd een expert of een encyclopedie raadplegen. En je beroepen op tuingereedschap van de hoogste kwaliteit!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *