thuiswerken
Overig

Een goed thuis kantoor opzetten voor de thuisquarantaine periode

Je kunt op zoek gaan naar een bureau aan huis dat online te koop is en kiezen voor een winkel die gratis een plek biedt om een comfortabel bureau voor jouw belangrijke werk veilig te stellen, zonder dat je de sociale afstand of de quarantaine hoeft te onderbreken. Denk aan de ruimte die je beschikbaar heeft, evenals aan jouw werk- en opslagbehoeften. Een bureau in uitvoerende stijl of een projecttafel kan veel werkruimte en opbergruimte bieden; terwijl een klein bureau, zoals een schrijftafel, je de werkruimte kan geven die je nodig heeft voor een laptop en tablet, en toch goed past in de meeste kleine of gedeelde ruimtes.

Maak het je comfortabel

Jouw comfortabele bank en fauteuil zijn perfect om achterover te leunen en de extra avonden thuis te gebruiken om jouw favoriete shows bij te wonen. Je hebt echter een ander type stoel nodig om een productieve houding en werkefficiëntie te ondersteunen. In een handomdraai kan een eetkamerstoel worden gebruikt. Overweeg om een paar kussens toe te voegen om de lendenen te ondersteunen. Misschien wil je ook investeren in een bureaustoel. Veel thuiskantoorstoelen kunnen worden besteld voor gratis levering in de garage. Zoek naar een ergonomische bureaustoel die het tijdelijke werk van thuis kan ondersteunen, maar die ook jarenlang gebruikt kan worden.

Of ga staan

Of je nu op kantoor werkt of vanuit huis, de uren voor een bureau kunnen lang duren. Een zit-naar-sta-werkplek kan jouw bestaande (of nieuwe) bureau ombouwen tot een sta-op-bureau, waarmee je alert en comfortabel kunt blijven werken vanuit huis.

Organiseer je

Of je nu een paar weken, een paar maanden of langer thuis gaat werken, het is belangrijk dat je nu even de tijd neemt om je te organiseren. Een goede vuistregel is om jouw kantoor in jouw bedrijf na te bootsen. Zet wat bakken en manden op jouw bureau om het papierwerk georganiseerd te houden. Neem de tijd om de benodigdheden die je nodig hebt, papier, pennen en andere kantoorbenodigdheden te pakken en laad jouw laden in, zodat je niet in de war raakt als je aan het telefoneren bent of als je probeert de deadlines te halen.

Verlichting toevoegen

Tuurlijk, jouw kamer heeft bovenlicht. Je zult echter verbaasd zijn over hoe speciaal licht het gevoel van jouw kantoorruimte kan veranderen en de productiviteit kan ondersteunen. Zelfs als het maar voor korte tijd is, zult je lange perioden van de dag (misschien zelfs donkere ochtenden en donkere avonden) doorbrengen in jouw kantoorruimte thuis. Overweeg om een tafellamp of vloerlamp te verplaatsen vanuit jouw slaapkamer of een andere plaats waar deze kan worden gespaard. Je kunt er ook voor kiezen om te investeren in een nieuwe tafellamp die de inrichting van de ruimte waarin je zich bevindt aanvult en die je wakker en efficiënt houdt gedurende jouw negen tot vijf jaar.

Vergeet het comfort niet

Heb je een snacklade in het kantoor? Geen oordeel hier! Ga je gang en voeg een aantal van jouw favoriete lekkernijen toe aan jouw volgende bestelling voor de levering van kruidenierswaren. Zorg ervoor dat je een voorraad koffie hebt, en haal een nieuwe waterfles om te zorgen dat je gehydrateerd blijft. Of je nu traktaties nodig hebt, of iets praktischer, zoals een Noise Canceling koptelefoon – deze kleine artikelen kunnen een moeilijke situatie voor velen beter verdragen. Aanvullende ideeën zijn onder andere etherische oliën of een kaars om je te helpen ontspannen en te ontstressen.

Terwijl velen van ons gevangen zitten in onverwacht werk van de thuissituatie, is het een feit dat de lijnen tussen huis en kantoor al jaren vervaagd zijn. De komende weken zal het van onschatbare waarde zijn om wat tijd en moeite te steken in het creëren van een thuiskantoorruimte. Maar het kan ook jarenlang gebruikt worden, of het nu is om af en toe thuiswerk te ondersteunen, je tieners een plekje te geven om hun huiswerk af te maken, of een plek te bieden voor je hobbywerk.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *