foam roller
Vrije tijd

Wat is Foam Rolling?

Foam rolling is een techniek voor zelfmassage en spierherstel na de training met behulp van een cilinder van dicht schuim.

Waarom is foam rolling goed?

We gebruiken ons lichaam elke dag en door herhaaldelijke belasting, slechte slaap en stress, en over- of onder gebruik kan ons lichaam stijf, moe en pijnlijk aanvoelen. Jammer genoeg kunnen we niet elke dag massages krijgen! Foam rolling helpt tussen de massages door. Het helpt om druk uit te oefenen op specifieke delen van het lichaam om te helpen het weefsel te rekken, het littekenweefsel te breken, en de flexibiliteit en circulatie te verbeteren, evenals de spanning te verminderen.

Hoe werkt Foam Rolling?

Foam rolling veroorzaakt diepe compressie op de spieren en de fascia, vergelijkbaar met een massage. Houd er rekening mee dat het afrollen van schuim ongemakkelijk kan zijn en dat je de volgende dag pijn kunt hebben. Zorg ervoor dat je veel water drinkt, schoon voedsel eet en goed slaapt. Dit zal jouw lichaam helpen om zich te ontdoen van giftige stoffen en puin dat je heeft losgelaten van het foam rolling.

Wat zijn de voordelen van Foam Rolling?

  • Verbetert de flexibiliteit
  • Verbreekt het littekenweefsel
  • Stimuleert het verkeer in gebieden waar beperkingen gelden
  • Ontspant de spieren
  • Hulp bij herstel
  • Voorkomt letsel

Werkt het voor elke pijnlijke of gespannen spier?

Nou, niet noodzakelijkerwijs. Ze zeggen dat stretching beter is voor dit gebied – en een andere blog, Breakingmuscle.com is het daarmee eens en suggereert eigenlijk dat het contraproductief kan zijn. Maar veel mensen – fysio’s en lopers onder hen – zweren bij het, zodat het een verdeeldheid zaaiende kwestie in de schuim rollende wereld lijkt te zijn.

Gewicht verliezen met behulp van een foam roller

Het is algemeen bekend dat het drinken van veel water je gewichtsverlies kan verhogen. Als je wilt dat het beste gewichtsverlies mogelijk is met het drinken van water, drink dan water dat zo koud is als je kunt verdragen. Wanneer een persoon zeer koud water drinkt, moet het lichaam harder werken om de temperatuur weer op te voeren, wat de stofwisseling versnelt.

Het consumeren van water kan je helpen om snel gewicht te verliezen, maar het is gewoon watergewicht dat zal terugkeren. Help jouw lichaam om van het watergewicht af te komen door 1/2 gallon water te drinken en tegelijkertijd de voedselinname te verminderen. JE zult niet veel vet verliezen, maar het is een geweldige manier om snel gewicht te verliezen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *