Huis & tuin, Overig

De tofste manier om je verzamelde medailles thuis tentoon te stellen

Bijna iedereen heeft er weleens een verdient en vastgehad. Die glimmende plakken zijn voor veel atleten de hoogst haalbare eer binnen hun discipline. En ook daarbuiten zijn medailles mateloos populair op universiteiten, bij sportdagen op basisscholen en binnen kantooromgevingen. Het zijn tastbare herinneringen aan prestaties en die wil je natuurlijk koesteren. Toch verdwijnen ze vaak in een doos op zolder. Zonde! Want je kunt ze juist heel leuk tentoonstellen in je eigen huis. Hoe? Lees er alles over in dit artikel.

Tijd voor een ereplaats aan de muur

Medailles zijn een stuk makkelijker tentoon te stellen dan veel andere sportprijzen. Ze zijn een stuk kleiner en je kunt ze makkelijk aan de muur hangen. Zo nemen ze weinig functionele plek in huis in en hangen ze toch op een prominente plaats waar jij en je gasten ze kunnen bewonderen. Medailles en andere sportprijzen krijgen vooral waarde dankzij de herinneringen waar ze voor staan. Daarom is het extra leuk om je wall of fame aan te kleden met bijvoorbeeld krantenknipsels over de wedstrijd of oude teamfoto’s.

Kies de juiste plek in huis

Je prestaties vormen een inspiratiebron voor andere mensen. Vrienden en familieleden die langskomen zijn trots op wat je gepresteerd hebt maar het wakkert ook hun streven aan om zichzelf te verbeteren. Het is natuurlijk schitterend wanneer je anderen kunt inspireren door iets dat je zelf gepresteerd hebt maar het is minder leuk om het anderen in hun gezicht te slingeren. Misschien is de woonkamer dan ook niet het beste idee. Maar wat dacht je van de slaapkamer of de studeerkamer. Kies een plek waar je mensen mee naartoe kunt nemen voor een goed gesprek, zonder dat je collectie teveel in het oog springt.

Andere manieren van tentoonstellen

Natuurlijk is het mogelijk om je medailles op een andere manier tentoon te stellen. Zeker wanneer je de ruimte hebt, kun je jouw medailles en andere sportprijzen op de meest creatieve manier tentoonstellen. Een vitrinekast is bijvoorbeeld populair. Hier kun je verlichting aan toevoegen zodat jouw sportprijzen altijd glanzend voor de dag komen. Bovendien hoopt er zich dan geen stof op en dat is weer makkelijker met schoonmaken. In sommige huizen met draagbalken kun je ook je sportprijzen ophangen aan haken, iets dat vroeger veel gebeurde met jachttrofeeën. Uiteindelijk is het helemaal aan jouw, je wordt alleen beperkt door je eigen fantasie!

Dit vind je misschien ook leuk...