Geen categorie

Het vakantiegevoel vasthouden

Of je nu net een zwoegende hittegolf hebt moeten doorstaan, of er eerder een kwakkelzomer achter je ligt…Eén ding is zeker: de vrieskou komt er weer aan. Bovendien ben je opnieuw in het werkritme gedoken en blijft het een hele uitdaging om het vakantiegevoel nog wat vast te houden. Daarom hier enkele tips om het gewone leven nog wat uit te stellen. 

Slow 

Niet alleen de vakantie is voorbij, wat natuurlijk betekent dat je opnieuw in je dagtaken bent gedoken. Ook de warmte ebt stilaan weg uit ons kleine land. Laat het niet aan je hart komen en voorzie voldoende momentjes voor jezelf die je tegelijkertijd ook een comfortabel en warm gevoel geven. Ben je de hele dag druk bezig en vergeet je opnieuw de belofte die je aan jezelf maakte om minder gejaagd door het leven te gaan? Kies dan voor het zetten van een lekker kopje koffie als je thuis komt. Je kunt elke dag een eenvoudig me-time momentje creëren door te kiezen voor het populaire concept van slow coffee. Slow what? Wel, eigenlijk betekent het dat je koffie wat langer de tijd geeft om zijn aroma’s en smaak af te geven, maar tegelijkertijd gun je jezelf ook rusttijd. Pak het anders aan, door te kiezen voor gemalen koffie in combinatie met een (papieren) filter.

Easy

Wat ook kan helpen om het vakantiegevoel vast te houden, is om het niet al te moeilijk te maken. Geen ingewikkelde afspraken in je agenda, waarbij je je in honderd bochten moet wringen. Plan je agenda met andere woorden niet te vol en zorg ervoor dat je gewoon eens de tijd kan nemen voor een wandeling met je gezin, een lekker diner met je partner,… Het zijn kleine dingen die uiteindelijk rust geven in je hoofd. En dat is vooral wat je nodig hebt om het vakantiegevoel echt te kunnen vasthouden. 

Quick

De tijd om écht tijd te nemen is natuurlijk beperkt als je realistisch blijft. Je kunt niet altijd een moment uittrekken om lange wandelingen te maken in de natuur of het concept van slow coffee uit te puren. Toch verdient elke dag wel een me-time momentje. Ben je gek op gebak? Maak dan een lekker dessertje. Niets heerlijker dan na je werk je even neer te ploffen in de zetel met je zelfbereide creatie. Zoete verwennerij waarbij jouw favoriete kopje l’Or espresso niet mag ontbreken. Niets heerlijker dan enkele minuten genieten van de rust vooraleer het avondritueel van koken, wassen, plassen, … begint. Laat de drukke gedachten even los en blijf kiezen voor momentjes voor jezelf.

Dit vind je misschien ook leuk...