Eten & drinken

Een koelwerkbank, eigenlijk absoluut onmisbaar

Voor elke keuken geldt eigenlijk dat het belangrijk is dat er zo optimaal mogelijk in kan worden gewerkt. Of het nu gaat om een standaard keuken bij u thuis of om bijvoorbeeld een professionele keuken maakt in de praktijk eigenlijk geen verschil. Gelukkig zijn er door de jaren heen verschillende zaken op de markt verschenen die het mogelijk maken op één enkele locatie te multitasken. Dit is niet alleen interessant voor mensen of horecazaken die beschikken over een kleinere keuken, daarnaast verlaagt het ook de totale kostprijs van de infrastructuur. De koelwerkbank is hier een mooi voorbeeld van. Door het kopen van een koelwerkbank beschikt u namelijk niet alleen meteen over een praktische werkplaats, daarnaast heeft u direct ook een aantal koelplaatsen ter beschikking.

Drie belangrijke aandachtspunten bij een koelwerkbank kopen

Een koelwerkbank is eigenlijk absoluut onmisbaar in elke horecazaak. Dit zorgt ervoor dat nagenoeg iedereen die een horecazaak wil beginnen overweegt om er één aan te kopen. Wanneer dit eveneens voor u geldt is het echter in de praktijk altijd belangrijk om stil te blijven staan bij een aantal belangrijke aandachtspunten. Het gaat hierbij om de volgende:

  1. Het materiaal waar de koelwerkbank uit is vervaardigd;
  2. Of ze al dan niet is uitgerust met een digitale thermostaat;
  3. Of ze is voorzien van een ontdooisysteem of niet;

Bovenstaande drie zaken zijn eigenlijk nog maar het puntje van de ijsberg. Een ander niet onbelangrijk aandachtspunt is bijvoorbeeld het al dan niet aanwezig zijn van een zogenaamde spatrand. Heel wat mensen die een koelwerkbank gaan kopen denken dat deze altijd standaard aanwezig is,  maar dat is dus niet correct. Het wordt sterk aangeraden om altijd eerst op voorhand even op een rijtje te zetten over welke eisen u precies beschikt voor uw koelwerkbank. Alleen op die manier kunt u vervelende verrassingen voorkomen.

Uit welk materiaal moet een koelwerkbank bestaan?

Het spreekt voor zich dat u eigenlijk zelf kunt bepalen uit welk materiaal uw koelwerkbank moet zijn vervaardigd. Dit gezegd zijnde wordt het in de praktijk sterk aangeraden om gebruik te maken van een exemplaar welke is gemaakt van RVS. Deze keuze zorgt er dan wel voor dat u rekening moet houden met een iets hogere aankoopprijs, daar staat tegenover dat u alleen op deze manier kunt rekenen op de meest optimale levensduur. Bovendien spreekt het voor zich dat een koelwerkbank steeds zo hygiënisch mogelijk moet worden gehouden. Ook op dit vlak zult u kunnen vaststellen dat de keuze voor RVS alleen maar voordelen met zich meebrengt. Onderhoudsvriendelijker dan dit materiaal wordt het namelijk eigenlijk niet!

Waarom is een digitale thermostaat zo belangrijk?

Het spreekt voor zich dat het voor elke horecazaak van belang is dat de producten waarmee ze werken zo vers mogelijk moeten worden gehouden. Omwille van deze reden is het steeds van groot belang om te werken met een efficiënte koeling die volledig op maat van uw wensen kan worden afgestemd. Allerhande invloeden kunnen er evenwel voor zorgen dat de temperatuur in de koelruimte wordt beïnvloed. Dit geldt bijvoorbeeld voor het regelmatig openen van de deuren. Door te kiezen voor een koelwerkbank met digitale thermostaat kunt u altijd precies volgen hoe het is gesteld met de temperatuur in de koelwerkbank. Eigenlijk is dit een absolute must. U mag er namelijk niet aan denken wat er zou gebeuren wanneer de temperatuur van uw koelwerkbank te lang op een te hoog punt zou blijven staan.

Wat is de functie van het ontdooisysteem bij een koelwerkbank?

Bij het kopen van een koelwerkbank is het in de praktijk ook altijd een goed idee om te kiezen voor een exemplaar welke beschikt over een ontdooisysteem. Een dergelijk systeem is interessant en eigenlijk ook erg belangrijk omdat ze ijsvorming voorkomt. IJsvorming kan niet alleen de werking van de koelwerkbank beïnvloeden, op termijn zou ze zelfs een negatieve invloed kunnen hebben op de levensduur. ervoor kiezen om een koelwerkbank aan te kopen met ontdooisysteem is in de praktijk dan ook steeds een goed idee!

Over hoeveel deuren moet uw koelwerkbank beschikken?

Er kan worden vastgesteld dat koelwerkbanken door de jaren heen op de markt zijn gelanceerd in ongelofelijk veel verschillende uitvoeringen. Dit betekent dat u kunt kiezen voor een exemplaar met slechts twee deuren, maar even goed voor een exemplaar welke beschikt over drie of zelfs vier of vijf deuren. Voor welke van deze verschillende mogelijkheden u op het einde van de rit zult kiezen is altijd afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en de vereiste capaciteit voor in uw horecazaak. Let op, het is steeds aan te raden om te kiezen voor het kopen van een koelwerkbank met deuren die over een magnetische sluiting beschikken. Alleen op die manier kunt u rekenen op een zo optimaal mogelijke bescherming tegen (veelvuldig) warmteverlies.

Kijk voor meer informatie over een koelwerkbank in de categorie Koelen & Vriezen van HorecaRama.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *