Merlot, Spaanse wijn
Eten & drinken

Feestelijke kerstdrankjes waar je nu al van kan genieten

De kerstperiode draait om gezellig samenzijn met je familie en vrienden, maar natuurlijk ook om lekker eten en drinken. Als je gastvrouw- of heer bent, is het ook het ideale moment om eens uit te pakken met feestelijke drankjes. En, om zeker van je stuk te zijn, kan je ze nu al eens uittesten. Daar zullen je huisgenoten ongetwijfeld ook blij mee zijn. Heb je nood aan inspiratie? Lees dan verder!

Feestelijke aperitief

Kerstmis is hét moment van het jaar om feestelijk uit de hoek te komen. Zet de avond goed in met een zinderend aperitief. Een lekker glaasje cava (of misschien zelfs champagne) scoort altijd goed. Zin in eens iets originelers? Dan kan je ook een huisgemaakte cocktail aanbieden. Een lekkere Gin Tonic, een zelfgemaakte Negroni of een winterse Old Fashioned zijn sowieso een goed idee. Voeg er nog een feestelijk ijsblokje aan toe (in de vorm van een sterretje of kerstboompje) en het aperitief is vast en zeker geslaagd.

Wijn is fijn

Goed begonnen, is half gewonnen! Om de avond even feestelijk verder te zetten, schenk je best ook bij de maaltijd een lekkere wijn. Misschien het ideale moment om die wijn uit Frankrijk eens uit de kelder te halen? Een heerlijke Merlot, bijvoorbeeld. Met Franse wijnen kan je in elk geval niet missen én het brengt ook dat zalige en zorgeloze gevoel van de reis terug. Niet twijfelen dus. 

Kerstmarkt

Natuurlijk hoef je in de kerstperiode ook niet elke avond zelf een feestelijke maaltijd te bereiden. Niets gezelliger dan eropuit trekken en genieten van de kerstmarkt bijvoorbeeld. Een warme chocomelk, een jenevertje (of twee) en die heerlijke glühwein zullen je daar nog meer smaken. Wil je dat kerstgevoel bij je thuis creëren? Zorg dan dat je die heerlijke drankjes in huis hebt. Aan wie eens iets nieuws wil proberen, kan ik de wintersangria warm aanbevelen. Met rod Spaanse wijn, een goede portie fruit en de juiste kruiden (kruidnagel, steranijs en kaneel) is de sangria in een mum van tijd klaar. Je kan die koud drinken, maar net zoals glühwein, ook opwarmen.

Alcoholvrij

Uiteraard hoef je niet alleen alcohol te drinken in de kerstperiode. Er zijn ook veel non-alcoholische alternatieven, die écht lekker zijn! Denk maar aan kombucha, feestelijke mocktails, alcoholvrij bier of zelfgemaakte limonades. Het aanbod van alcoholvrije drankjes breidt alsmaar uit, dus keuze genoeg! In elk geval: Merry Christmas en santé!

Dit vind je misschien ook leuk...