loonadministratie
Overig

Administratie uitbesteden?

Als je een eigen bedrijf hebt zul je veel aan het hoofd hebben. Er moet veel worden geregeld, zelfs als het bedrijf niet zo groot is, laat staan als je een aantal man personeel hebt. Het kan dan ook handig zijn als een gedeelte van het werk wordt uitbesteed, vooral werk dat niet echt helpt bij het verkopen van producten of diensten.

Bijvoorbeeld de administratie, zoals loonadministratie, dit is een heel belangrijk onderdeel van het werk maar helpt niet verder met omzet of winst. Is het dan ook verstandig om administratie uit te besteden?

Wat maakt de administratie eigenlijk zo belangrijk?

De administratie moet nu eenmaal gedaan worden, het geeft een goed overzicht van wat er allemaal in het bedrijf om gaat, maar vormt ook de basis van je belastingaangifte en als de administratie daarvoor niet goed in orde is, dan staat daar flinke geldboetes voor. Natuurlijk is het ook nodig om te kunnen zien wat de resultaten zijn en wat er in de toekomst allemaal voor mogelijkheden zijn. Ook kan de financiële haalbaarheid van plannen en ideeën hiermee worden bekeken.

Is het nodig om uit te besteden?

De administratie moet dus goed op orde zijn en als dat heel lastig is voor het bedrijf is het een goed idee om het uit te besteden. Kleinere bedrijven hebben weinig inkoop en verkoop, waardoor het uitbesteden alleen maar veel geld kost, de administratie is dan meestal wel zelf te doen. Als het bedrijf een stuk groter wordt en ook de administratie meer werk wordt zal dat een stuk lastiger worden, vooral als je veel andere werkzaamheden hebt.

Een groot voordeel van het zelf doen van de administratie is dat je goed weet hoe het bedrijf ervoor staat en ook snel kan ingrijpen als het dreigt fout te gaan. Zorg er dan ook dat als je het uitbesteed dat je goed contact hebt met diegene zodat je genoeg informatie krijgt. Zodat je te alle tijde weet hoe je bedrijf er financieel voor staat.

Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om eerst voor HR advies te vragen of ander advies voordat je de beslissing neemt, iemand inhuren voor de administratie kost ook behoorlijk wat geld en dat moet het wel waard zijn. Zet dan ook goed de voordelen en nadelen van het uitbesteden naast elkaar en kijk ook hoe de rest van het bedrijf hierover nadenkt. Het beste is namelijk om een goed draagvlak voor de beslissingen te hebben.

Home

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *