virtual assistant
Overig

Wat zijn de mogelijkheden van een virtual assistant?

Een virtual assistant is nog een aardig jong beroep in Nederland. Een virtual assistant is erg gewild, omdat er gewoon erg veel voordelen aan zijn verbonden. Wat een virtual assistant precies doet? Ze zorgen er eigenlijk voor bij een bedrijf of zzp’er  dat online werkt, dat er werk uit handen wordt genomen. Meestal wordt er vanuit huis gewerkt en voor het grootste gedeelte bepalen ze zelf met wat voor werkzaamheden ze je ondersteunen. Bij dit beroep ben je erg flexibel met veel vrijheid.

Wat is een virtual assistant precies?

Eigenlijk werkt een virtual assistant precies hetzelfde als een personal assistant, het enige verschil is dat het op afstand is. Dat is mede te danken aan de ontwikkelingen van deze tijd, dat ze niet per se op kantoor hoeven zijn. Voor jezelf zit hier ook winst in, denk bijvoorbeeld aan reisvergoeding die je niet hoeft te betalen en er zitten geen vaste uren aan verbonden. Het enige waar je voor betaald is het effectief gewerkte uren. Als er een keer geen werk beschikbaar is, hoef je ook geen salaris te betalen. Dat wordt er dus bedoeld met de flexibiliteit van een virtual assistant.

Minder taken zelf doen

Doordat je virtual assistant de om het zo te noemen ‘simpele taken’ voor je kunt uitvoeren. Zoals: Social media accounts beheren, de telefoon opnemen, website bijhouden, teksten vertalen of je ondersteunen bij online marketing. Als dit soort taken uit jouw handen gehaald worden, kun je zelf meer focussen op de grotere zaken. Zoals het binnenhalen van deals of klussen, belangrijke klantafspraken en nieuwe marketingstrategieën uit proberen. Waar je voordeel meer voordeel aan het uitbesteden hebt, is dat je zelf minder uren ermee bezig bent.   

Om deze redenen is een virtual assistant in Groningen ook zo handig!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *