Eten & drinken

Zo maak je een pizza zonder oven

Het klinkt misschien raar, maar pizza bakken in een pan is helemaal niet zo’n slecht idee. Het is hartstikke makkelijk en lekker én je bent er zo mee klaar. Als klap op de vuurpijl heb je er ook nog eens helemaal geen oven voor nodig. 

Pizza is voor heel veel mensen iets om even snel tevoorschijn te toveren. Iets makkelijks om te eten en lekker snel. Als je geen oven hebt, houd het voor veel mensen echter op. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Pizza kun je namelijk ook heel gemakkelijk in de pan maken. Het beste is als je hiervoor een gietijzeren pan gebruikt, maar wanneer je die niet hebt, kun je ook een andere koekenpan met dikke bodem gebruiken.

Voorbereiding

Voordat je begint is het belangrijk dat je een aantal dingen klaar hebt staan. Zo moet je natuurlijk je deeg hebben. Dat kun je het beste vers maken, want dan is het het lekkerst. Daarbij is het ook nog eens enorm makkelijk. Voor dit deeg doe je 300 gram bloem, 7 gram droge gist, een snuf zout, twee eetlepels olijfolie en 160 milliliter lauwwarm water bij elkaar. Dit mengsel kneed je en vervolgens laat je het zo’n 30 tot 45 minuten rijzen. Daarna kun je het deeg gebruiken zoals je dat wilt. Rol dit alvast uit, zodat je het straks gelijk in de pan kunt leggen. Afhankelijk van hoe groot je pan is, is deze hoeveelheid deeg goed voor ongeveer twee porties.

Zorg er verder tijdens de voorbereiding voor dat je alle groentes en kaas al helemaal gesneden hebt en klaar hebt staan. Wanneer het deeg namelijk eenmaal in de pan zit, wordt het erg snel gaar. Je hebt dan dus geen tijd meer om nog allemaal dingen te moeten gaan snijden en te gaan pakken.

Het bakken

Wanneer je alles helemaal goed klaar hebt gezet, doe je zo’n drie eetlepels olijfolie of zonnebloemolie in de koekenpan en zet je deze op een middelhoog vuur. Vervolgens leg je je uitgerolde deeg in de pan. Bak het deeg zo’n drie minuten tot de bodem goudbruin gekleurd is. 

Daarna keer je de bodem om en bedek je deze met je saus, de kaas en de groentes. Dek de pan af met een deksel en bak ook deze kant van het deeg zo’n drie minuten. Check na die drie minuten of je bodem helemaal gaar is. Vervolgens kun je heerlijk genieten van je pizza!

Geen zin om te koken?

Heb je geen zin om zelf je pizza te maken? Dan kun je ook altijd nog pizza bestellen bij Woodstone Almere. Dit heb je binnen no-time gedaan en de pizza wordt lekker bij je deur afgeleverd. Dat is pas makkelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *