Eten & drinken

Voeding: zo eet je gezonder

Waar je ook bent, vandaag de dag is gezonde voeding overal wel een gespreksonderwerp. Vroeger waren we er nog niet zo mee bezig, maar tegenwoordig letten we steeds meer op onze voeding. Dat is logisch, want onze gezondheid is het belangrijkste wat we hebben. Daarom is het van belang dat je goed weet hoe je gezonder kunt eten. Een goed uitgebalanceerd voedingsschema wordt door deskundigen alom aangeraden. Hoe je dat doet, en wat daarbij komt kijken, lees je hier.

Voedingsstoffen: gezond en gebalanceerd

Wanneer het om voeding gaat, is het belangrijk dat je weet welke voedingsstoffen in je lichaam terechtkomen. Om gezonder te eten, moet je vooral denken om de balans. De drie macronutriënten zijn eiwitten, koolhydraten en vetten. Een juiste balans in voeding is nodig om een goede verhouding van de macronutriënten aan te houden. 

Gezond eten betekent dus niet zo weinig mogelijke vetten. Sterker nog, vetten zijn erg gezond, vooral omega 3 vetten. Hetzelfde geldt voor koolhydraten: te veel (snelle) koolhydraten is niet gezond, maar te weinig koolhydraten ook. Kies daarom vaker voor langzame koolhydraten zoals groene groenten en volkoren rijst. Tenslotte zijn eiwitten belangrijk voor je gezondheid en voor je spieren.

Voedingsstoffen uit supplementen

Er zijn sportsupplementen die gezonde voedingsstoffen leveren. Wanneer je uit je voeding onvoldoende voedingsstoffen kunt halen, zijn gezonde sportsupplementen een verstandige aanvulling. Indien je hier interesse in hebt, kun je gezonde sportvoeding en sportsupplementen bestellen op de website van Muscle Concepts. Let er bij het kiezen van sportvoeding en/of sportsupplementen wel goed op dat je voor gezonde producten kiest.

Extra tips om gezonder te eten

Nog meer weten over gezonder eten? Lees dan de onderstaande tips:

1. Varieer in je voeding. Kies niet altijd voor hetzelfde, maar eet eens wat anders. Als je elke dag hetzelfde eet, kan het zijn dat het saai wordt en je daardoor ongezonder gaat eten.

2. Combineer voeding. Voorbeelden hiervan zijn magere kwark met fruit of slawraps met kipfilet. Dit maakt gezond eten lekkerder en leuker.

3. Houd je voeding bij en tel je calorieën. Zo weet je dagelijks wat je eet en hoeveel calorieën je binnenkrijgt. Dat is vooral op de lange termijn belangrijk, aangezien je je voeding hierop kunt aanpassen. Bovendien houdt dit je gemotiveerd om gezond te blijven eten. 

4. Denk niet alleen aan eten, ook drinken kan gezonder. Veel frisdrank drinken, of het nou light of niet is, is ongezond. Het is veel gezonder om water te drinken, waarbij koffie en thee ook toegestaan is. 

Dit vind je misschien ook leuk...