Huis & tuin

Een verhuislift gebruiken bij je verhuizing

Wanneer je in een grote stad woont, bestaat de mogelijkheid dat je wil gaan verhuizen binnen de stad. Het is ook mogelijk dat je vanuit een andere plaats naar een grote stad wilt verhuizen. In beide gevallen komt er van alles op je af bij zo’n verhuizing. 

Omdat je veel moet voorbereiden, is het al een stressvolle periode. Ook de woning waar je naar toe gaat verhuizen speelt daarbij een rol. Ga je bijvoorbeeld verhuizen naar een bovenverdieping in een flatgebouw, dan zijn er bepaalde zaken waar je vooraf rekening mee zult moeten houden. 

Wanneer heb je een verhuislift nodig?

Om te beginnen zul je moeten beslissen of je zelf de verhuizing regelt of alles laat doen door een verhuisbedrijf. Wanneer je besloten hebt alles zelf te regelen en als je weet waar je naar toe verhuist ga je kijken naar de toegang tot je nieuwe woning. Kun je de meubels en dergelijke met de lift naar boven brengen of is het mogelijk alles via de trap omhoog te sjouwen. 

Wanneer het met de lift en de trap niet gaat is een verhuislift een ideale oplossing. Je kunt gemakkelijk een verhuislift huren op de dag dat je daadwerkelijk gaat verhuizen. Bij een verhuislift huren is het wel zo dat je je aan bepaalde regels van de gemeente zult moeten houden om deze te mogen gebruiken.

Een verhuislift huren

Als je gaat verhuizen moet je je in veel gemeenten houden aan bepaalde regels. Vraag daarom eerst bij de gemeente waar je naar toe verhuist om toestemming om de verhuislift te mogen gebruiken. Je hebt namelijk een vergunning nodig om een verhuislift op straat te kunnen gebruiken. De veiligheid van de burgers en autoverkeer op de straat moeten daarbij gewaarborgd blijven. Om bijvoorbeeld een verhuislift in Den Haag te kunnen gebruiken moet je voldoende ruimte hebben om hem te kunnen plaatsen. Op die plaatsen waar er verkeer en voetgangers langs komen tijdens de verhuizing, zul je een vrije ruimte moeten hanteren van 8 x 4,5 meter. 

Het plaatsen van een verhuislift

De verhuislift komt vanzelfsprekend voor een raam, balkon of dakterras te staan. Het is de bedoeling dat je de verhuislift zo dicht mogelijk tegen de muur plaatst. Om het veilig te houden is het goed dat de verhuislift in een hoek tussen de 30 en 85 graden komt te staan. 

In veel gevallen is het maximale gewicht dat het plateau van een verhuislift kan en mag dragen ongeveer 400 kilogram. Dat is voldoende om een piano met een verhuislift naar boven te brengen. Meubels mogen wel een beetje over de rand van het plateau uitsteken, maar zeker niet te veel. 

Bij het verhuizen met een verhuislift is het verstandig om de persoon die de lift kan bedienen ook in te huren. Hij weet precies hoe het plateau beladen moet en mag worden. Als laatste doe je er je voordeel mee om voor voldoende mankracht te zorgen. Vraag vrienden, kennissen en familie om te helpen alles alvast op de juiste plaats klaar te zetten.

Dit vind je misschien ook leuk...