Vrije tijd

Wel of niet een scooter opknappen?

Heb jij nog een oude scooter thuis staan en overweeg je deze op te knappen? Dan is het belangrijk dat je hier goed over nadenkt. Een scooter opknappen is namelijk niet zo gedaan. Scooter onderdelen kunnen vaak erg prijzig zijn en als je een erg oud en kapot model hebt, dan is de kans groot dat het niet waard is. 

Staat van de scooter 

Zoals eerder genoemd is het goed om te kijken naar de staat van de scooter. Heeft de scooter alleen enkele onderdelen die vervangen moeten worden? Dan kan het nog waard zijn om het op te knappen. Maar als je een scooter hebt die bij wijze van uit elkaar valt. Dan betaal je je al gauw suf aan kosten. Daarnaast is de kans groot dat je niet de kennis hebt om deze goed op te knappen. Als je het al vaker hebt gedaan en het ziet als een project, dan kun je het altijd proberen. Blijf toch wel realistisch, sommige scooters zijn eenmaal gewoon op. 

Als je hebt besloten dat je de scooter toch niet wilt opknappen, kun je gelukkig deze nog verkopen. Er zijn namelijk genoeg mensen met meer kennis en geld die het leuk vinden om te werken aan dit soort projecten. Daarnaast zijn er ook bedrijven die gebruikte scooters kopen om op te knappen en weer te verkopen. Afhankelijk van de staat van jouw scooter kun je makkelijk honderden euro’s verdienen.

Voordelen van het opknappen

Het opknappen van een scooter kost veel tijd en geld, maar het komt ook met voordelen. Je kunt namelijk opknap scooters voor vrij weinig geld kopen en als je goed zoekt naar goedkope onderdelen kun je voor weinig een goed werkende scooter maken. Deze kun je vervolgens ook verkopen voor meer dan je hebt betaald aan de opknap scooter zelf en de scooter onderdelen

Nadelen van het opknappen

Als je de kennis er niet voor hebt is de kans groot dat je veel geld uitgeeft aan scooter onderdelen eindigt met een scooter die nog steeds niet werkt. Afhankelijk van het model van de scooter kan het vrij prijzig worden om onderdelen te kopen. Natuurlijk kun je de scooter na het opknappen ook verkopen, maar het verkopen van de scooter kost ook weer veel tijd. Kijk goed naar wat de prijs van een goedkope nieuwe scooter is, voordat je heel veel geld vraagt voor een tweedehands opgeknapte scooter.

Dit vind je misschien ook leuk...