verhuizen naar brabant
Huis & tuin

Verhuizen naar Brabant – drie argumenten om dit te doen

Brabant is één van de leukste en gezelligste provincies van ons land, dus wie wil hier nou niet wonen? Er zijn verschillende steden waar je uit kunt kiezen, maar je kunt natuurlijk ook in een dorpje vlakbij een natuurgebied gaan wonen. Bovendien wordt er in deze provincie, naast Limburg, uitvoerig carnaval gevierd en in Eindhoven vind je de Stratumseind: de langste uitgaansstraat van Nederland. Genoeg redenen om naar deze prachtige provincie te verhuizen dus! 

Gezellige steden en historische dorpjes

De grootste steden in Brabant zijn Eindhoven, Tilburg, Breda en natuurlijk de hoofdstad Den Bosch. Deze steden zijn stuk voor stuk erg gezellig en natuurlijk ook heel mooi. Bovendien vind je in deze steden veel gemakkelijker een woning dan in een stad in de Randstad. Zo kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk een koopwoning vinden in Tilburg, of je nou een student of een starter bent of al een gezin hebt. 

Het oudste dorpje van Brabant, Bakel, is ruim 1300 jaar oud. Dit pittoreske dorpje is gelegen in het zuidoosten van de provincie en heeft vele terrasjes waar de inwoners graag een drankje drinken. Een ander mooi dorpje is Willemstad. Ook dit is al een erg oud dorpje. Zo hebben Prins Maurits, Napoleon Bonaparte en Willem van Oranje ook op deze plek gewandeld. Ontdek hier de mooiste dorpjes van Noord-Brabant.

De ligging

Ook de ligging van de provincie is ideaal. Over het algemeen ben je redelijk dicht bij de Randstad en ook België ligt erg dichtbij. Als je in het westen van Brabant woont, is de zee vlakbij. Als je echter aan de oostkant van Brabant woont, ben je in een mum van tijd in Duitsland. Waar je ook woont in Brabant, je bent altijd wel in de buurt van een grote stad. Ook ben je altijd wel in de buurt van een natuurgebied waar je heerlijk tot rust kan komen tijdens een lange wandeling of fietstocht.

De gezelligheid

Brabant staat natuurlijk bekend als een hele gezellige provincie, misschien zelfs wel de gezelligste provincie van Nederland. En dat is ook niet voor niets. De mensen zijn gemoedelijk en ook wanneer je hier nog niet bekend bent, verwelkomen de mensen je met open armen. Bovendien is ook het uitgaansleven erg levendig, vooral tijdens carnaval. TIjdens een stapavond kun je elke keer weer nieuwe vrienden leren kennen. Gezelligheid staat voorop in deze provincie, wat het extra leuk maakt om hier te wonen.

Dit vind je misschien ook leuk...