Huis & tuin

Zomer op komst? Maak je borst maar nat!

Met zonnebrand, dus. Maar geniet wel met mate, hè? En schuil behalve voor de zon ook voor de regen zodra de elementen zich tegen je keren.

Da’s nou zo lekker typisch voor Nederlandse zomers. Ze zijn nog sneller weg dan ze gekomen zijn, dus wil je er extra lang van genieten zodra ze hun entree maken. Maar teveel van ‘t goeie is ook weer verkeerd. Dan zou je dus naar binnen moeten verkassen om jezelf te vermaken. Maar laat jij je nou zo gemakkelijk uit het veld slaan?

Ja! Of… nee! Het is gewoon een kwestie van de juiste voorbereiding. Want jij laat je toch niet zomaar naar binnen jagen? De zomer is er en daarvan gaat genoten worden. Punt uit!

Dat betekent dat je voor jezelf een veilig onderkomen zult moeten creëren. Eentje waarin je volledig veilig bent voor alle weersomstandigheden. Zullen we dan maar gauw eens een grondige blik gaan werpen op enkele van je vele mogelijkheden op dit gebied? Hiermee kom jij de zomer wel door, hoe lang of kort die ook duurt.

Glazen overkapping

‘Weer of geen weer’. Kent u die uitdrukking, dames en heren? Die is waarschijnlijk door Nederlanders uitgevonden, aangezien de vooruitzichten nimmer te vertrouwen zijn. Dus, wat doe je, zodra je merkt dat de zon te fel wordt of de kans op een fikse plensbui toeneemt? Juist! Je blijft gewoon lekker buiten zitten.

Maar dan wel onder een glazen overkapping. Zo maakt regenwater geen enkele kans om je dag te verpesten. En zolang de bovenkant van je veilige plek uit diffuus materiaal bestaat, worden de zonnestralen nooit fel genoeg om een broeikaseffect te veroorzaken. Bovendien kun je een model installeren met panelen rondom, zodat je ook tegen alle kou beschermd bent.

Aluminium overkapping

Maar hoe zit het dan met de wind? Ja, daar zul je inderdaad rekening mee moeten houden. Zodra er een lichte storm op komt zetten, kan die je overkapping zo meenemen. Maar dat gebeurt niet zo gauw wanneer je constructie van een betrouwbaar materiaal is gemaakt. Zoals aluminium, bijvoorbeeld. Ja, het is licht maar wel heel stevig. Daarnaast kun je overkappingen van dit materiaal ook heel handig en snel voorzien van luxe accessoires in de vorm van verwarming en verlichting. Extreem hoog comfort is binnen handbereik!

Houten overkapping

Wat voor uitstraling wil jij geven aan de plek waar je heerlijk van de zon geniet? Een natuurlijke, natuurlijk! Daarom staat een houten terrasoverkapping prachtig op het erf van iedereen die het milieu een warm hart toedraagt. Uiteraard moet met dit materiaal de constructie eveneens stevig zijn. Kies daarom voor een houtsoort die behoorlijk wat kan hebben en jarenlang meegaat. En ook op esthetisch vlak moet er niks te wensen overblijven. Heel veel succes met kiezen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *