De wereld zien
Vrije tijd

De wereld zien

Door de wereld reizen en hierdoor op de meest bijzondere plekken komen is een droom van heel veel mensen. Er zijn ontzettend veel mooie plekken om rond te reizen van Argentinië tot Nepal. In deze blog neem ik je mee op reis door verschillende landen waar je doorheen wilt reizen.

Argentinië

Van de tango dansen in Buenos Aires tot de watervallen in Iguazú wat immers de breedste watervallen ter wereld zijn. Je kan door middel van een eigen huurauto het land ontdekken. Het heeft namelijk zoveel verschillende landschappen. Verder kan je ook erg goed hiken in Argentinië zoals in het welbekende Patagonië, wat onder wandelaars één van de topfavorieten is. Het klimaat verschilt heel erg per regio. In het zuiden is het een stuk kouder dan in het noorden. In het noorden heerst een subtropisch klimaat. Het zuiden heeft een zeeklimaat, maar je hebt ook nog het midden Argentinië. Daar heerst een mediterraans klimaat, door de zachte temperaturen kunnen de druiven goed groeien. Daarom vind je daar veel wijngaarden. Voordat je afreist naar Argentinië heb je een misschien een vaccinatie nodig. Dit hangt af van waar je precies naar toe reist. Het is raadzaam om een afspraak te maken bij de GGD die kunnen jou alles vertellen. Verder heb je als Nederlander geen visum nodig alleen een paspoort wat tot en met 6 maanden na je terugkeer in Nederland geldig is.

Zuid-Afrika

Van safari tot wijngaarden, een rondreis door Zuid-Afrika is betoverend. Een safaritocht om de big 5 te zien is geweldig. Verder zijn er ook geweldige wijngaarden in Zuid-Afrika, hierdoor is het voor een menig persoon die van wijn houdt een heerlijk land. Verder kan je ook pinguïns zien op Boulders Beach. Hierdoor zie je een complete wereld haast in 1 land. Het klimaat in Zuid-afrika is gedurende het hele jaar tussen de 20 en 30 graden. In het noorden en oosten heerst er wel een tropisch tot subtropisch klimaat. Terwijl delen in het binnenland een steppe- tot woestijnachtige klimaat heerst. Zuid-Afrika is geweldig voor zonliefhebbers de zon schijnt vrijwel iedere dag. Er zijn vaccinaties nodig voordat je naar Zuid-afrika reist. Als je korter dan 90 dagen naar Zuid-afrika gaat dan heb je geen visum nodig.

Maleisië

Een rond rondreis door Maleisië is voor menig natuurliefhebber helemaal geweldig. Doordat er zoveel verschillende soorten naturen en dieren zijn dat je je ogen helemaal uit kijkt. Ook voor en strandliefhebber zijn de bounty eilanden helemaal het einde. Het klimaat is een tropisch regenwoudklimaat, wel zijn er uitzonderingen. In de hogere gebieden is het een koeler. Het verschilt sterk per regio wanneer het regenseizoen is, daarom is het raadzaam om van te voren te bekijken wanneer dat precies is. Verder heb je geen visa nodig als je korter dan 90 dagen blijft. Als het langer is dan moet je wel een visum aanvragen. Qua geld is het verstandig om geld mee te nemen in Euro’s en dan in te wisselen. Creditcards worden bij de meeste hotels en luxere restaurants wel geaccepteerd. Ze gebruikten dezelfde stekkers als die in Nederland, maar dit is niet altijd zo. Daarom is een wereldstekker handig om mee te nemen.

Dit vind je misschien ook leuk...