Huis & tuin

Dit moet je weten over een gietvloer

Ben jij op zoek naar een gietvloer? Dan moet je goed weten wat het precies inhoudt. Er bestaan namelijk verschillende soorten vloeren en deze kunnen jou ook altijd weer andere voordelen opleveren. Voordat je een aankoop gaat doen moet je dus goed voorbereid zijn. Daarbij zijn er verschillende professionals die jou kunnen helpen aan een goede vloer. Een van de professionals is G-Vloeren. Maar wat is deze vloer nou precies en hoe zorg je ervoor dat je een goede keuze maakt? Onderstaande informatie geeft jou hier meer inzicht in, zodat je de voorbereiding kunt treffen. 

Een gietvloer brengt moderniteit in huis 

Een gietvloer is een moderne vloer, waar geen naden te vinden zijn. De vloer wordt daarbij direct op een dragende vloer gegoten, waardoor het langzaam uitspreidt en dus niet in delen gelegd hoeft te worden. Dit zorgt ervoor dat het altijd mooi afgewerkt is en je tegelijkertijd ook met een groot aantal voordelen komt te zitten. De vloer is namelijk ook waterbestendig. Je kunt de vloer hierdoor eenvoudig dweilen, zonder dat er waterschade op zal treden. Daarbij kun je de moderne uitstraling geheel aanpassen aan de rest van jouw interieur en de meubelstukken in huis. 

Verschillende varianten te verkrijgen 

Een gietvloer komt over het algemeen in verschillende soorten. Je hebt in eerste instantie een vloer van epoxy. Deze worden voornamelijk toegepast in gebouwen waar veel van de vloer gebruik wordt gemaakt en ook bijvoorbeeld met schadelijke stoffen wordt gewerkt. Voor de industrie kan het daarom een goede uitkomst bieden. De PU gietvloeren komen juist weer vaker in woningen en kantoren voor. Je kunt echter ook kijken naar cementgebonden en minerale varianten. Deze hebben weer geheel andere eigenschappen, maar zullen niet altijd gekozen worden. Je kunt er wel naar gaan kijken als je iets unieks in handen krijgt. 

Enkele voordelen op een rij 

Doordat de gietvloer in een geheel wordt gebracht, kun je hem geheel doorleggen in de verschillende ruimtes. Je zit hiermee niet meer met drempels, maar hebt een naadloze vloer tot jouw beschikking. Dit zorgt er direct voor dat je de voordelen op jouw pad krijgt. De afwerking met plinten is bijvoorbeeld niet nodig, maar je kunt tegelijkertijd wel een andere stijl eraan gaan geven met een plint. Het water gaat niet zomaar door de vloer heen en je hebt ook altijd een stevige vloer te pakken. Slijtage gaat namelijk niet zomaar plaatsvinden. 

Begin gelijk 

Hoewel er veel voordelen te behalen zijn aan een gietvloer moet je wel goed op blijven letten dat je niet voor goedkoop gaat. Dit kan namelijk op de lange termijn duurkoop zijn. Reken er daarom wel op dat je er een bepaald budget voor uit moet gaan trekken. Je kunt je ook altijd laten adviseren door een professional van G-Vloeren, zodat het nog beter bij je gaat passen en het jouw geld waard gaat zijn. Daarna is het alleen nog een kwestie van een afspraak maken bij de professional en gaan profiteren van wat de vloer jou biedt.

Dit vind je misschien ook leuk...