De haartransplantatie is iets waar steeds meer mensen voor kiezen. Vooral mannen worden op latere leeftijd vaak kaal. Dat is iets waar veel mensen ook erg onzeker over zijn. Zeker als je van jezelf altijd erg ijdel bent geweest en plotseling haar begint te verliezen is dat ontzettend schrikken. Je kunt er in zo’n geval voor kiezen om een haartransplantatie te ondergaan. Is dat echter de moeite waard? En kent deze behandeling wel of geen risico’s? Op deze pagina lees je daar meer over. Zo kun jij voor jezelf beoordelen of een transplantatie de moeite waard is.
Zijn er geen andere behandelingen?
Als je een transplantatie overweegt, vraag je je mogelijk ook af of er geen andere behandelingen zijn. Die zijn er wel, maar in de praktijk vallen die behandelingen vaak tegen. Je kunt bijvoorbeeld medicijnen nemen, maar zodra je daarmee stopt zullen de haren alsnog uitvallen. De meeste kalende mannen besluiten daarom om uiteindelijk of een transplantatie te nemen of hun kaalheid te accepteren. Houd er wel rekening mee dat je eventueel ook op een later moment nog voor een haartransplantatie kunt kiezen. Je kunt eventueel dus ook eerst proberen hoe de medicijnen het doen.
Hoe werkt een haartransplantatie?
Of je nu een haartransplantatie in Turkije of in Nederland laat uitvoeren, het idee is hetzelfde. Haarzakjes worden weggehaald van een plek op het hoofd waar je nog wel haar hebt. Daarna brengt de specialist deze haarzakjes in de hoofdhuid op een plek waar geen haar meer groeit. De behandeling kan een flink aantal uren duren. Zodra het erop zit, zul je echter relatief snel herstellen. Na een maand kun je vrijwel alles weer doen en is de huid op je hoofd ook al genezen. Het duurt overigens wel even voordat er ook haar op het hoofd begint te groeien. Dat laat vaak nog een aantal maanden op zich wachten.
Zijn er risico’s?
Een haartransplantatie heeft eigenlijk zeer weinig risico’s. Welke risico’s zijn er dan wel? Er kan mogelijk een zenuwtje geraakt worden, waardoor je geen gevoel meer zal hebben in een klein deel van de hoofdhuid. Dit is echter geen ramp. De medicijnen voor haargroei kunnen overigens wel bijwerkingen hebben. Die bijwerkingen zijn vaak een stuk enger, in de ogen van de meeste mensen tenminste.
Hoe is het resultaat?
Veel risico’s zijn er dus niet en een haartransplantatie is vaak beter dan de beschikbare medicijnen, maar hoe is het resultaat? Dat is iets waar je wel een goed beeld van moet hebben. Sommige mensen beginnen namelijk met de verkeerde verwachtingen aan de behandeling. Zij verwachten binnen enkele maanden weer een ontzettend volle bos haar te hebben. Het haar zal zeker vol genoeg zijn om je haar normaal te kunnen dragen. Echter, zal het niet meer zo vol worden als in je jeugd. Het is belangrijk dat je dit weet om teleurstellingen te voorkomen.
Wil je meer weten over haarverlies en over het behandelen daarvan? Dan is het aan te raden om een haarkliniek te bezoeken of te bellen. De specialisten van Transhair kunnen je daadwerkelijk alles vertellen.