Beauty & mode

Het resultaat van een bovenooglidcorrectie blijft 15 jaar zichtbaar

Wist je dat een bovenooglidcorrectie niet meer dan drie kwartier duurt? En dat je binnen een week na de ingreep al weer toonbaar bent? Ook al duurt het herstel officieel 3 maanden, de resultaten zijn na een week als de hechtingen verwijderd zijn al duidelijk zichtbaar. Je ziet er weer energiek, jonger en natuurlijk uit en dat blijf je zeker 15 jaar zien. Zorg je goed voor jezelf en leef je gezond, dan profiteer je een lange tijd van de gevolgen van de operatie. Een bovenooglidcorrectie is dus zeker de moeite waard, vooral als je overhangende oogleden je problemen opleveren.

Wanneer is een bovenooglidcorrectie een goed idee?

Een bovenooglidcorrectie lost verscheidene problemen op. Het is, zoals de naam al verklapt, gericht op de bovenste oogleden. Als deze gaan verzakken en hangen, dan kan dat ervoor zorgen dat je er ouder uitziet dan je bent. Ook zal je vaak te horen krijgen dat je er moe uitziet, terwijl dat helemaal niet zo is. Een ander gevolg van hangende oogleden kan een verlies van zicht zijn, of het kan zelfs hoofdpijn veroorzaken. In al deze gevallen is een correctie van de bovenoogleden een uitstekende oplossing. Het is een kleine ingreep met een groot resultaat, zowel medisch- als persoonlijk.

Hoe wordt de ingreep uitgevoerd?

De bovenooglidcorrectie zelf neemt maar 45 minuten in beslag. Voordat deze begint zal de plastisch chirurg je ogen bekijken en aftekenen waar de incisies moeten worden gemaakt en welke huid overtollig is. Je krijgt een plaatselijke verdoving in de vorm van een paar kleine prikjes. Als deze eenmaal werkt, maakt de chirurg een incisie in één van je oogplooien en verwijdert deze de huid en het vet dat de problemen veroorzaakt. Alles wordt netjes gehecht en de ingreep is klaar. Je moet daarna in de kliniek even rusten terwijl je ogen worden gekoeld. Na een half uurtje mag je naar huis. Na de bovenooglidcorrectie mag je niet rijden, dus zorg ervoor dat iemand je komt ophalen.

Nagenoeg geen complicaties en risico’s

Deze procedure is nagenoeg risicoloos. Eigenlijk ontstaan er nooit complicaties maar in een heel enkel geval kan er een infectie ontstaan of een nabloeding. Deze complicaties zijn goed te behandelen en niet gevaarlijk. Het is ook mogelijk dat je ogen naderhand wat droog aanvoelen. Dat wordt gemakkelijk opgelost met oogdruppels. Na een week mag je terug om de hechtingen te laten verwijderen en na drie maanden spreek je nog één keer met je chirurg om het eindresultaat van de bovenooglidcorrectie te bekijken. Leef gezond en dan blijft 15 jaar zichtbaar.

Weer vol zelfvertrouwen door het leven

Na je bovenooglidcorrectie zie je jezelf weer terug als je in de spiegel kijkt. Je ziet eruit zoals je je voelt en daardoor begint je dag direct positief. Mensen vragen je niet meer of je moe bent, maar zeggen juist dat je er zo jong en uitgerust uitziet. Deze kleine ingreep heeft grote gevolgen en zorgt ervoor dat jij weer vol zelfvertrouwen door het leven gaat. Kijk maar eens op www.abc-clinic.nl voor de voor en na foto’s!

Dit vind je misschien ook leuk...