Overig

Lees hier de beste ideeën voor een gezellige en gezonde werksfeer!

Ben je bedrijfsleider van een organisatie met personeel in dienst en merk je dat je motivatie en plezier laag is? Of ben je werknemer en heb je ontzettende behoefte aan iets op het werk, maar je weet niet precies wat er ontbreekt? Dan hebben wij voor jou in deze blog een aantal leuke ideeën om de motivatie en sfeer op werkvloer te verbeteren.  

Gratis gezonde lunch iedere maandag van de maand 

Werken is vaak ontzettend intensief. Van zeurende klanten, collega’s tot aan technische problemen op de werkvloer en stress die je meeneemt naar huis. Op de werkvloer heeft niet iedereen het altijd heel gemakkelijk. Om de prestaties en motivatie van het personeel te verbeteren is het zeker belangrijk om mensen te belonen voor hun inzet. Iets eenvoudigs, maar zeer effectiefs is bijvoorbeeld het regelen van een gratis gezonde lunch. Doe dit op de eerste maandag van de maand om zo heerlijk een nieuwe periode in te gaan. Het personeel en managementteam kan op deze manier en heerlijke gezond lunchen en praten over niet werk gerelateerde dingen om zo een leuke band op te bouwen met iedereen. 

Sportactiviteiten 

Naast een gezonde lunch, is het ook een aanrader om sportactiviteiten te organiseren met het team. Van workouts op kantoor, tot aan gezamenlijk meedoen aan een marathon. Je houdt op deze manier jezelf en/of het team fit, wat direct resulteert in een gezond team en een goed groepsverband. Hoe fitter het personeel, des te beter de prestaties worden op de werkvloer!  

Een ander leuk idee is het regelen van fietsen voor het personeel. Door mensen op de fiets naar het kantoor te laten komen, houd je het personeel fit en verklein je tegelijkertijd hun ecologische footprint. Gelukkig zijn er altijd wel geschikte nieuwe of tweedehands fietsen verkrijgbaar. Of misschien is er wel een leuk dealtje te sluiten met een winkel. Zoek daarom met termen als: Tweedehandsfiets GroningenE bike Groningen, dan is er in de buurt ongetwijfeld een partij die iets leuks te bieden heeft! 

Organiseer een vrijmibo  

Je hebt het vast wel voor bij zien komen. Het begrip: vrijmibo dat staat voor vrijdag middag borrel. Veel organisaties hebben het laatste uurtje van de werkweek een gezellige borrel om even alle werkdruk los te laten en lekker iets anders te doen. Een biertje of ander drankje wordt erbij gehaald om waardevolle gezelligheid te creëren op de werkvloer. Het is een mooie mogelijkheid om gezelligheidsactiviteiten te doen om zo het weekend al goed in te luiden.  

Dit vind je misschien ook leuk...