Beauty & mode, Overig

Welk merk zonnebril past het beste bij jou?

Het mooie weer staat weer voor de deur en dat betekent dat de tijd van buiten zitten, naar festivals gaan en mooie reizen maken weer in aangebroken. Een echte must have voor deze zomer, is een goede zonnebril. Dit is niet alleen een heel mooi modeaccessoire, het is ook een middel waarmee je je ogen beschermt tegen schadelijke Uv-straling. Ben je nog aan het twijfelen over welk merk zonnebril je het beste kunt kopen, of weet je nog helemaal niet welke opties er allemaal zijn, dan geven wij je graag wat inspiratie. Er zijn namelijk vele merken en het is niet gek dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Tijd om daar verandering in te brengen!

Waarom kiezen voor een merkbril?

Je vraagt je misschien af waarom je voor een merkbril zou kiezen, wanneer je ook een bril voor een paar euro kunt kopen. Deze ziet er toch ook mooi uit? Een zonnebril koop je echter niet alleen maar vanwege diens esthetische waarde. Je koopt een bril ook om je ogen te beschermen tegen Uv-straling. Deze straling kan heel schadelijk voor je ogen zijn, niet alleen op de korte termijn, maar ook op de lange termijn. Als je voor een goedkope bril gaat die je slechts een paar euro’s kostte, dan weet je zeker dat je slechte glazen koopt die geen bescherming bieden. Kies je voor een zonnebril van een bekend merk, dan betaal je iets meer, maar je weet zeker dat je een bril koopt die je ogen optimaal kan beschermen.

Welke montuur kies je?

Zonnebrillen zijn er in vele soorten en maten. Je kunt daardoor precies de bril kiezen die het beste bij jou past. Wil je een bril met een grof montuur? Kijk dan eens naar de collectie van Gucci. De ontwerpers van dit merk zijn erin geslaagd om een opvallende Gucci zonnebril te maken met een kenmerkend montuur. Je kunt kiezen voor een regulier groot montuur, maar je kunt ook een cat eye montuur kopen. Dit ontwerp is geïnspireerd op de modellen uit de jaren 1960. Wil je liever een bril zonder een groot montuur, dan kun je eens kijken wat de ontwerpers van Ray Ban uit hun koker gehaald hebben. Deze brillen hebben fijne monturen met grote glazen.

Welke kleur glazen wil je?

Vroeger kon je alleen zonnebrillen met zwarte of bruine glazen kopen. Vandaag de dag kun je brillen met glazen in vrijwel iedere kleur vinden. Zo kun je groene, gele of gekleurde glazen kopen. Je hoeft niet bang te zijn dat je door deze bril de wereld geheel anders zult waarnemen. De makers van Oakley zijn er bijvoorbeeld heel goed in geslaagd om het zicht natuurlijk te houden wanneer je hun gekleurde glazen draagt. Dat is de hand van de meester!

Dit vind je misschien ook leuk...