Haal alles uit je bakje koffie
Eten & drinken

Haal alles uit je bakje koffie

Bijna iedereen wil de dag beginnen met een lekkere cafeïne stoot om de dag door te komen. Het is daarom wenselijk om wel een goed bakje koffie te drinken en niet een slap bakje met weinig aroma. Door goede, verse bonen te gebruiken heb je al snel de lekkerste koffie. Wanneer je een paar bakken koffie hebt gedronken, is de kans groot dat je concentratievermogen omhoog zal gaan en dit effect heeft op de prestatie die je gaat leveren. Het geeft dus meer energie en je zult minder vermoeid zijn als je goede koffie drinkt zoals jij hem graag wilt.

De lekkerste bonen voor je koffieapparaat

Je kan dan wel een goed koffieapparaat hebben, maar goede bonen zijn het belangrijkst. Je wilt het liefst mild tot licht gebrande koffiebonen hebben voor een normale kop filterkoffie. Als deze boon iets te gebrand is, dan wordt je koffie te bitter en de smaak te intens. Maar wat zijn nou de beste bonen? Dat is moeilijk te zeggen. Er zijn een heleboel goede bonen en ieder zijn smaak verschilt. Robusta en Arabica bonen zijn de meest gebruikte wereldwijd en de smaak is afhankelijk van veel factoren. Het klimaat en de plek waar de koffieplant geplant is zijn enkele factoren die de smaak beïnvloeden van de koffieboon. Ook het branden van de boon heeft invloed op de smaak van de koffie. De lekkerste bonen voor je koffieapparaat zullen dus voor iedereen anders zijn.

Koffiezetapparaat schoonhouden

Als je geregeld koffie drinkt, merk je op een gegeven moment dat de koffie wat minder lekker wordt. Dit kan komen doordat je koffiezetapparaat resten koffie achterlaat waardoor de smaak bitter kan worden. Het is daarom raadzaam om je koffiezetapparaat schoon te houden en regelmatig volledig schoon te maken. In een ideale wereld is het wenselijk om dit minimaal één keer in de maand te doen. Het schoonmaken zelf is niet moeilijk, alleen dit klusje stellen de meeste mensen toch vaak en lang uit. Het filterbakje kun je gemakkelijk afwassen tot alle koffieresten weg zijn. Azijn en water kun je gebruiken om het apparaat en de leidingen schoon te spoelen en alle resten weg te halen. Nadat dit gedaan is, wordt het aanbevolen om je apparaat ook te ontkalken. Doe een ontkalker in het waterreservoir en zet je apparaat aan tot het reservoir leeg is. Herhaal dit tot alle kalkresten verdwenen zijn en vergeet niet om tot slot nog een paar keer te spoelen met water om alle resten van de ontkalker te verwijderen.

Dit vind je misschien ook leuk...