Overig

In welke provincies wonen de meeste ouderen?

We weten allemaal dat gehoorverlies vaak in verband wordt gebracht met ouderdom. Op zich is dat niet zo gek, want het is nu eenmaal welbekend dat ouderen meestal te maken hebben met een slecht gehoor. Als zij de TV nog niet kunnen horen als hij op zijn hardst staan en het geluid bonkt maar door jouw hoofd, dan weet je het wel. Dan zeg je voor de zoveelste keer tegen je moeder, vader, opa of oma: koop nou toch eens een van de goedkope hoortoestellen. Goedkoop is wel echt een must voor ons, we blijven immers toch Nederlanders, nietwaar?

Ook steeds meer jonge mensen lopen gehoorschade op

Interessant is wel dat er ook steeds meer jonge mensen terecht komen bij de specialist hooroplossingen. Dit is te verklaren, doordat jongvolwassene steeds meer in aanraking komen met gehoorbeschadiging. Zo luisteren ze vaak naar hele harde muziek en gaan ze naar festivals zonder gehoorbescherming. Tja, dan is die onomkeerbare gehoorschade al snel opgelopen hoor. 

Maar het blijft wel zo dat het gehoor gegarandeerd achteruit gaat naarmate je ouder wordt en dat je op een gegeven moment toch een keuze moet maken tussen verschillende goedkope hoortoestellen. Er zijn dan ook nog altijd meer ouderen dan jongeren te vinden bij de specialist hooroplossingen in Tilburg. Maar in welke provincies zijn de meeste ouderen eigenlijk te vinden?

Waar wonen de ouderen?

Met de gegevens die bekend zijn, kunnen we zien dat de meeste Nederlandse ouderen woonachtig zijn in de volgende provincies: Gelderland, Limburg, Drenthe, Zeeland en ook grote delen van Groningen Geen wonder dat vooral in deze provincies de specialist hoor oplossingen in Tilburg bekend is. De provincie die het minst wanhopig op zoek is naar goedkope hoortoestellen is Flevoland. Zij is immers de minst vergrijsde provincie, aldus de cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor Statistiek).

Dit vind je misschien ook leuk...