Overig

Kan ik ook zelf een pasfoto maken?

Vroeger moest je langs een professionele fotograaf om de perfecte foto voor je nieuwe legitimatiebewijs te verkrijgen. Maar tegenwoordig kan alles thuis geregeld worden, waarom dat niet ook je pasfoto’s? De reden dat veel mensen waarschijnlijk nog steeds liever langs een fotograaf gaan, is omdat er een hoop regels verbonden zijn aan officiële pasfoto’s. Besluit je om dit zelf thuis te doen, dan moet je ervoor zorgen dat je die ook allemaal opvolgt! Gelukkig zijn ze allemaal online makkelijk te vinden. Maak zelf een pasfoto en stuur hem op, dan heb je ze misschien de volgende dag al in huis. 

Wat heb je allemaal nodig?

Om zelf een gemaakte digitale pasfoto zo perfect mogelijk te krijgen, heb je een aantal dingen nodig. Begin met een neutrale achtergrond te zoeken. Kies bijvoorbeeld een witte of lichtgrijze muur om voor te staan. Daarnaast gebruik je een telefoon of laptop met een timer functie. Je moet namelijk recht in de lens kijken en niet naar het scherm. Maak zelf een pasfoto is niet hetzelfde als het maken van een selfie! 

Waar je verder nog op moet letten, is de zichtbaarheid van je gezicht. Een gemaakte digitale pasfoto moet goed je oren kunnen laten zien. Daarnaast is het ook niet de bedoeling dat je leuk lacht met je mond open. Je tanden moet je verborgen houden. Het zal dus een redelijk serieuze foto worden. 

Hoe weet je zeker of het gelukt is?

Nadat je al die moeite hebt gedaan om een goede foto te maken, wil je natuurlijk dat hij meteen geaccepteerd wordt. Als je de regels omtrent de achtergrond en je gezicht netjes hebt opgevolgd, is het ook verstandig om wat meer afstand tussen jou en de camera te houden. Nadat je een gemaakte digitale pasfoto upload, zal een slim computerprogramma namelijk de foto nog eens checken. Die kan dan extra ruimte rondom je hoofd gemakkelijk wegsnijden. Andersom is het juist lastiger om meer ruimte toe te voegen! Kortom, heb je een foto nodig, dan kan dat super snel thuis geregeld worden. Maak zelf een pasfoto en uploaden maar.

Dit vind je misschien ook leuk...