Huis & tuin

Bungalows zo goedkoop mogelijk goed bouwen

Je hebt een project aangenomen om meerdere bungalows te bouwen of misschien zelfs een bungalowpark te bouwen. De klant vertrouwt erop dat je bungalows van goede kwaliteit aflevert. Dit wil je graag doen, je hebt tenslotte een reputatie om hoog te houden. Toch wil je onderzoeken of je kunt besparen op de bouw en wat extra winst kunt boeken.

Prefabs of zelf bouwen?

Het is een populaire nieuwe manier van bouwen, prefabs. De markt wordt overspoeld met het aanbod aan prefab huizen en bungalows. Deze prefabs zijn echter vooral op de consumentgericht. Voor de consument is het soms voordeliger om een prefab te nemen dan een aannemer in te huren en die een huis te laten bouwen. Commercieel gezien is een prefab vaak nog niet de voordeligste optie. Met de expertise die je zelf in huis hebt zul je al snel voordeliger uit zijn. Het zal hoogstens voordeliger om bepaalde onderdelen van de bungalow prefab in te kopen.

Het dak

Het voordeel van de bouw van een bungalow ten opzichte van een huis is het dak. Het dak kan sneller en voordeliger goed gebouwd worden doordat het plat mag zijn. Er zijn veel soorten dakbedekking die makkelijk en snel te plaatsen is en hier bovenop ook nog eens goed isoleert en beschermt tegen weer en wind. EPDM dakbedekking, bitumen dakbedekking en PVC dakbedekking zijn hier goede voorbeelden van. Vergeet alleen niet om het dak goed af te werken. Een goede daktrim en een goede dakrand zijn minstens zo belangrijk.

De isolatie

Een groot pijnpunt voor de bouw van vele huizen is de isolatie. Je wilt uiteraard niet te weinig isolatie gebruiken bij de bouw van je bungalows, maar tegelijkertijd zie je er een punt in waar je kunt besparen. De klant zal echter verwachten dat de isolatie van de bungalows top is. Zorg er daarom voor dat je niet teveel probeert te besparen op isolatiemateriaal voor de structuur van de bungalows en focus je op het afwerken van zwakke punten in de isolatie zoals deuren en ramen.

De afwerking

Ga goed in overleg met de klant over de afwerking van de bungalows. Hier valt hoogstwaarschijnlijk het meeste op te besparen. Door goed vast te stellen wat de klant wil kun je door veel van de afwerking in zo min mogelijk tijd te doen veel geld besparen. Ook kun je ver van te voren de goedkoopste opties voor de afwerking uitwerken. Dit scheelt onderaan de streep een hoop geld.

Dit vind je misschien ook leuk...