Geen categorie

Hoe kies je een goede winterjas voor heren?

Een winterjas kan jaren mee, het is dus belangrijk dat je een goed exemplaar kiest. Men vindt een winterjas al gauw te duur, maar reken het eens om naar hoeveel maanden of jaren jij er plezier van hebt. Dan valt het ineens wel mee. Het is belangrijk dat je een warme jas hebt, maar niet te warm. Vooral heren hebben het minder snel koud dan vrouwen, dus een hele dikke jas is niet nodig. Ben jij wel een koukleum, kies dan vooral wel voor een warme jas. Daarnaast moet je bedenken of je wel of geen capuchon wilt, welke kleur en wat voor model.

Wat is een goede prijs voor een winterjas?

Een écht goede winterjas kost al gauw meer dan €100 en in sommige gevallen kan dit zelfs tot €400 lopen. Het ligt er met name aan van welk merk de winterjas is, daar ligt voor een deel ook het prijsverschil. Bedenk goed voor jezelf wat jouw budget is en houd je daar aan. Bedenk wel dat een winterjas jaren meegaat, dus het is vaak het geld wel waard. Als je het terugrekent naar maanden of jaren, dan valt de prijs uiteindelijk wel mee. Kijk bijvoorbeeld eens naar een Airforce jas voor heren. Dat is een heel fijn merk en goed betaalbaar! Je kunt er ook voor kiezen om voor een tweedehands exemplaar te gaan. Zo geef je een item een tweede kans; beter voor het milieu en beter voor jouw portemonnee. 

Wat zijn goede merken voor winterjassen?

Zoals hierboven genoemd is Airforce een fijn merk, maar er zijn nog meer goede merken. Denk bijvoorbeeld aan The North Face, Canada Goose, Mammut, Chasin of een Elvine winterjas zijn allemaal goede opties. Eigenlijk maakt het merk niks uit. De jas moet goed zitten, je moet het materiaal fijn vinden, de jas moet warm genoeg zijn en je moet de prijs oké vinden. Dit zijn allemaal belangrijke aspecten dan wat het merk nou precies is. Of je moet zo verknocht zijn aan een merk, dat je hier trouw aan bent. Dan is het een ander verhaal. 

Hoe ruim moet een winterjas zijn?

Een winterjas moet groter vallen dan een zomer- of tussenjas. Je hebt in de winter namelijk dikkere kleding aan, bijvoorbeeld een trui. Hier moet nog wel een jas overheen dicht kunnen. Je kunt daarom een winterjas het beste in een maatje groter kopen. Let daarbij wel op dat je mouwen niet te lang worden, ook de winterjas moet gewoon netjes aansluiten. Daarnaast moet de schoudernaad netjes op het punt van je schouders zitten. 

Dit vind je misschien ook leuk...