Haal het campinggevoel naar je eigen tuin met deze tips
Geen categorie

Animatievideo’s: wat zijn de mogelijkheden?

Videocontent is sterker dan ooit. Hetzelfde geld voor videoadvertenties, als marketeer of ondernemer kun je hier de vruchten van plukken indien je hier op de juiste manier op inspeelt. Maar waarom zou ervoor kiezen om animatievideo’s in te zetten? En wat zijn de voor- en nadelen hiervan? Je leest het in dit artikel.

Het verschil tussen reguliere video’s en animatievideo’s

Reguliere video’s kennen we allemaal. Dit zijn de gewone beelden zoals die van een standaard reclame. Echter bestaan er ook reclames die helemaal geanimeerd zijn. Of een combinatie van beide, waarbij er ‘echte’ beelden worden gebruikt en hier animatiefiguren in worden geplaatst. Of een afwisseling tussen beiden. Het komt er op neer dat animatievideo’s gemaakte beelden zijn die niet fysiek door een camera worden geschoten. Animatievideo’s werden oorspronkelijk getekend, maar worden inmiddels gemaakt met een computerprogramma.

Kun je een animatievideo zelf maken?

Nee, een goede animatievideo maken is zelf heel erg lastig. Er zijn genoeg videoproductie partijen waar je een animatie laten maken kunt. Deze partijen hebben alle software, vaardigheden en kennis in huis om de animatievideo tot een succes te maken. Wanneer je dit zelf gaat doen kom je waarschijnlijk niet ver.

De voor- en nadelen van een animatievideo

Een animatievideo kent voornamelijk voordelen. Juist om deze reden beginnen we met de nadelen. Animatievideo’s zijn namelijk niet laagdrempelig en kosten relatief veel geld. Een reguliere video kun je eenvoudig met een laag budget realiseren, met gewoon een camera en een script. Bij animatievideo’s komt meer werk en specialisme kijken, waardoor de kosten snel hoger oplopen. 

De voordelen zijn daarentegen ook niet mis. Alles is namelijk mogelijk. Heb je een goed idee maar weet je niet hoe je dit in een reguliere video gaat realiseren? Door bijvoorbeeld special effects? Met animatievideo is dit geen probleem. Je wildste ideeën kunnen worden uitgevoerd. Bovendien kan animatievideo en reguliere video goed gecombineerd worden, denk aan de hamsteren reclames van de Albert Heijn. 

Wat kan ik bijdragen aan een animatievideo?

Je kan zelf een bijdrage leveren aan de animatievideo door de boodschap, de doelgroep en het doel duidelijk te formuleren en op deze manier een bijdrage te leveren aan het script van de video. Hier bied je de tekenaars een goede houvast om de beelden uit te werken. Zorg dat je tijdens het proces in nauw contact staat met de tekenaars om snel te kunnen schakelen mocht dit nodig zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...