3 overwegingen voordat je een facelift ondergaat
Geen categorie

3 overwegingen voordat je een facelift ondergaat

Overweeg je een facelift? Dan zijn er een aantal dingen die zult moeten overwegen voordat je daadwerkelijk de behandeling ondergaat. Dit artikel vertelt je over de drie belangrijkste overwegingen.

Hoe voel ik me over mijn uiterlijk?

Hoe je je voelt over je uiterlijk is een van de belangrijkste factoren om te overwegen voordat je een facelift ondergaat. Als je niet tevreden bent met je uiterlijk, kan een facelift je helpen je zelfverzekerder te voelen en je gevoel van eigenwaarde te verbeteren. Het is echter belangrijk om realistisch te zijn over wat met een operatie kan worden bereikt. Een facelift kan de tekenen van veroudering niet volledig wegnemen, maar het kan je er wel jonger en frisser uit laten zien. Vaak ondergaan mensen naast een facelift ook een halslift om het plaatje compleet te maken. Als je niet zeker weet of een facelift voor jou geschikt is, raadpleeg dan een gekwalificeerde plastisch chirurg. Zij kunnen je helpen beslissen of een operatie de juiste optie is en wat voor resultaten je kunt verwachten.

Wat zijn je doelen voor een operatie?

Als je specifieke doelen in gedachten heeft, bespreek deze dan met je chirurg. Hij of zij kan je vertellen wat mogelijk is met een operatie en wat voor resultaten je kunt verwachten. Het is ook belangrijk om realistisch te zijn over de veranderingen die een operatie kan teweegbrengen. Een facelift kan de klok niet terugdraaien, maar kan je wel helpen er jonger en frisser uit te zien.

Ben je gezond genoeg voor een operatie?

Als je een facelift overweegt, is het belangrijk dat je gezond genoeg bent voor de operatie. Je chirurg zal een medische evaluatie uitvoeren om te bepalen of je een goede kandidaat bent voor een operatie. Enkele factoren die een operatie kunnen verhinderen zijn

-Roken: Roken kan je risico op complicaties na de operatie verhogen en kan de genezing vertragen.

-Zwaar drinken: Alcohol kan ook je risico op complicaties verhogen en de genezing vertragen.

-Gezondheidsproblemen: Als je gezondheidsaandoeningen heeft, zoals diabetes of hartaandoeningen, zal je chirurg moeten evalueren of je een goede kandidaat bent voor een operatie.

-Medicatiegebruik: Als je medicijnen gebruikt die je bloedstolling vermogen beïnvloeden, zal je chirurg moeten evalueren of je een goede kandidaat bent voor een operatie.

Als je deze drie overwegingen in gedachte houdt zul je ongetwijfeld erachter komen of een facelift geschikt voor je is.

Dit vind je misschien ook leuk...