Een nieuwe jij: hoe een haartransplantatie je leven kan veranderen
Geen categorie

Een nieuwe jij: hoe een haartransplantatie je leven kan veranderen

Een haartransplantatie kan uw leven veranderen door u een nieuwe look te geven. Het is een procedure waarbij haar van het ene deel van het hoofd wordt genomen en naar een ander gebied wordt getransplanteerd. Dit kan worden gedaan om kaalheid te behandelen of om het uiterlijk van dunner wordend haar te verbeteren. Er zijn verschillende technieken die kunnen worden gebruikt en de resultaten kunnen er heel natuurlijk uitzien.

Vóór de procedure

Een vrouwen haartransplantatie is een chirurgische ingreep om haar van het ene deel van de hoofdhuid te verwijderen en aan het andere toe te voegen. De meest voorkomende vorm van haartransplantatie wordt folliculaire eenheidstransplantatie (FUT) genoemd. Bij deze procedure wordt een strook huid met haarzakjes uit het donorgebied verwijderd en getransplanteerd naar het kale of dunner wordende gebied.

Haartransplantaties worden meestal gedaan onder plaatselijke verdoving, waardoor het gebied waar de incisies worden gemaakt, wordt verdoofd. U kunt ook kalmerende middelen krijgen om u te helpen ontspannen. De chirurg maakt kleine incisies in het donorgebied en verwijdert voorzichtig een strook huid met haarzakjes. De incisieplaats wordt dan gesloten met hechtingen of nietjes.

Na de operatie zult u waarschijnlijk wat roodheid, zwelling en jeuk ervaren op de incisieplaats.

Tijdens de procedure

Een haartransplantatie is een chirurgische ingreep om het haar van een deel van de hoofdhuid te verwijderen en op een kaal of dunner gebied te plaatsen. De procedure kan zowel bij mannen als bij vrouwen worden uitgevoerd.

Er zijn twee hoofdtypen haartransplantatieprocedures: folliculaire eenheidstransplantatie (FUT) en folliculaire eenheidsextractie (FUE).

FUT is de meest voorkomende vorm van haartransplantatie. Het omvat het verwijderen van een strook huid van de achterkant van het hoofd en het vervolgens scheiden in afzonderlijke folliculaire eenheden. Deze eenheden worden vervolgens getransplanteerd naar de kale of dunner wordende gebieden.

FUE is een nieuwere techniek waarbij individuele follikels van de achterkant van het hoofd worden verwijderd en vervolgens worden getransplanteerd naar de kale of dunner wordende gebieden. Deze methode is minder ingrijpend dan FUT en vereist geen hechtingen.

Na de procedure

Na een haartransplantatie is het belangrijk om je nieuwe haar goed te verzorgen. Hier zijn enkele tips voor het verzorgen van je nieuwe haar:

1. Was uw haar de eerste dagen na de transplantatie niet. Dit geeft je haarzakjes de tijd om te genezen en de getransplanteerde haren te laten inwerken.

2. Als je je haar wast, gebruik dan een milde shampoo en schrob je hoofdhuid niet te krachtig.

3. Bescherm je nieuwe haar tegen de zon door een hoed te dragen of zonnebrandcrème op je hoofdhuid te gebruiken.

4. Gebruik geen agressieve chemicaliën op je nieuwe haar, zoals kleurstoffen of relaxers. Als u deze producten toch moet gebruiken, raadpleeg dan eerst uw arts.

5. Wees voorzichtig met je nieuwe haar en vermijd overmatig borstelen of kammen, omdat dit de kwetsbare haren kan beschadigen.

De resultaten

Steeds meer vrouwen kiezen voor haartransplantatie om voller en dikker haar te krijgen. Maar wat kunnen patiënten na de procedure verwachten?

Haartransplantatie chirurgie is een vrij eenvoudige poliklinische procedure. Tijdens de operatie worden follikels van een donorplaats op het hoofd gehaald en getransplanteerd naar de dunner wordende of kalende gebieden. Het herstel duurt enkele dagen en de meeste patiënten kunnen binnen een week weer aan het werk.

Na de operatie duurt het ongeveer drie maanden voordat er nieuwe groei optreedt. En het kan tot een jaar duren om de volledige resultaten te zien. Het nieuw getransplanteerde haar valt binnen twee tot drie weken na de procedure uit. Dit is normaal en zou geen reden tot ongerustheid moeten zijn. Het haar begint binnen een paar maanden terug te groeien.

De meeste patiënten zijn enthousiast over hun resultaten en melden dat ze zich na de operatie veel zekerder voelen over hun uiterlijk.

Dit vind je misschien ook leuk...