Geen categorie

5 tips voor een goede website

Steeds meer bedrijven hebben een website, en dat is met een reden! Een goede website kan er namelijk voor zorgen dat jouw omzet met duizenden euro’s omhoog gaat. Het lijkt misschien een grote investering, maar als je een goede website hebt verdien je dat zo weer terug! Je vindt hier 5 tips voor een goede website!

Doe onderzoek naar je doelgroep

Je maakt een website met een doel voor ogen, maar voor wie is de website eigenlijk? Duik wat dieper in je doelgroep. Kijk naar wat ze fijn vinden, waar ze opzoeken en hoe je ze kan bereiken. Met behulp van deze inzichten, zal het ook makkelijker worden om je doelgroep uiteindelijk te bereiken!

Zorg voor structuur

Het is belangrijk dat je website een goede structuur heeft. Een duidelijke structuur geen namelijk rust en zorgt ervoor dat de bezoeker beter zijn weg kan vinden. De structuur bestaat voornamelijk uit navigatie en duidelijke naamgeving. Plaats elementen op plekken waar bezoekers te verwachten. Zo staat het logo altijd linksboven en ga je naar de homepage als je erop klikt.

Maak je teksten leesbaar

Dit valt misschien ook wel onder structuur, maar dit is ook belangrijk! Teksten moeten natuurlijk leesbaar zijn, qua lettertype (geen roze letters op een rode achtergrond), maar ook qua lengte. Bijna niemand leest namelijk een tekst die van links naar rechts en van onder naar boven je scherm vult. Je tekst wordt een stuk leesbaarder als je korte alinea’s gebruikt en de tekst bijvoorbeeld over de helft van de breedte van je scherm maakt.

Maak je website sneller

Een snelle website is natuurlijk prettig. Voor jezelf, maar ook voor je bezoekers. Dit doe je door goede hosting, bijvoorbeeld SSD-hosting of een speciale WordPress-hosting. Het kan je website vele malen sneller maken, waardoor je nog geen seconde hoeft te wachten tot de volgende pagina verschijnt.

Werk naar het doel van je website

Je maakt eigenlijk nooit een website voor de lol; dit doe je omdat je een doel voor ogen hebt. Zorg dat je dat doel niet uit het oog verliest en hieraan blijft werken!

Wil je graag een goede website, maar zie je niet hoe je deze tips in de praktijk kan toepassen? Geen zorgen! Er zijn veel lokale webdesigners die graag voor jou een website in elkaar zetten. Zo kan je een professionele website laten maken in Apeldoorn!

Dit vind je misschien ook leuk...