vakantie
Vrije tijd

Hoe maak je een aftermovie van jouw vakantie? 4 leuke tips!

Ben je pas op vakantie geweest en lijkt het je een gaaf idee om er een toffe aftermovie van te maken? Wat een leuk idee! Door het maken van een aftermovie creër je een blijvende herinnering van een geweldige tijd. En het leuke is: je kunt deze ook nog eens delen met al je vrienden! Hoe gaaf je het bijvoorbeeld om hen een toffe drone video vakantie te laten zien? Maar hoe maak je nou zo’n aftermovie? Hieronder delen we 4 handige tips. 

  1. Kies een fijn videobewerkingsprogramma en verdiep je hierin

Of je nou een beginner bent of al vaker een aftermovie hebt gemaakt; een fijn videobewerkingsprogramma is de sleutel tot succes.  Niemand zit te wachten op een programma dat continue vastloopt waardoor je telkens weer opnieuw moet beginnen. Gelukkig zijn er dan ook een aantal fijne programma’s om in te werken, waarvan sommige zelfs gratis zijn! De fijnste videobewerkingsprogramma’s van dit moment zijn Davinci Resolve en Shotcut. Op Youtube zijn handige tutorials te vinden, waar haarfijn wordt uitgelegd hoe de programma’s werken. Een goed begin is het halve werk!

  1. Maak een script

Vaak werkt het een stuk beter als je, voordat je daadwerkelijk begint met editen, als een idee hebt hoe de video er ongeveer uit moet komen te zien. En daarmee bedoelen we vooral de logische opbouw binnen de video. Over het algemeen kijkt het namelijk leuker als er een soort van verhaal in zit, maargoed deze keuze is natuurlijk aan jou en het is maar net hoe professioneel je het aan wilt pakken. 

  1. Probeer shots met elkaar af te wisselen en te combineren

Wanneer je begint met editen, zul je merken dat het zeer prettig is als je de keuze hebt uit verschillende soorten shots. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld close-ups, medium shots of dronebeelden. Het is dus een slim idee om op vakantie genoeg materiaal te schieten, zodat je thuis voldoende keuzemogelijkheden hebt. 

  1. Kies voor passende muziek

Een toffe aftermovie is natuurlijk niet compleet zonder bijpassende muziek. Bedenk zelf maar eens hoe saai het is om enkel video’s te kijken zonder een leuk muziekje daarbij. Gelukkig zijn er op het internet voldoende platforms te vinden waar je gratis rechtenvrije muziek kunt downloaden. Hiervoor kun je terecht op sites zoals Bensound, Imcompetech en CC Mixter.

Dit vind je misschien ook leuk...