Vrije tijd

Wat maakt een bootverzekering zo interessant?

Er zijn als eigenaar van een boot best een aantal zaken waar je de nodige aandacht aan zal willen en eigenlijk ook moeten besteden. Eén van deze zaken is het afsluiten van een bootverzekering. Ondanks het feit dat deze verzekering in tegenstelling tot bijvoorbeeld de WA-verzekering voor auto’s niet bij wet is verplicht kan er worden vastgesteld dat het merendeel van de booteigenaars er toch voor kiezen om deze verzekering af te sluiten. Daar zijn een aantal best goede redenen voor aan te halen. Twijfel jij toch nog een beetje over het afsluiten van een verzekering voor je boot? Ontdek dan vooral op deze pagina welke voordelen er allemaal aan verbonden zijn. 

Moet je een bootverzekering verplicht afsluiten? 

Laat ons om te beginnen eerst een zeer belangrijke en ontzettend vaak gestelde vraag beantwoorden. Moet je er namelijk in Nederland nu al dan niet verplicht voor kiezen om een bootverzekering af te sluiten? Voor ons land geldt dat er op dit ogenblik geen sprake is van een wettelijke verplichting voor het afsluiten van deze verzekering. Je moet er echter rekening mee houden dat dit in andere, nabijgelegen landen wel het geval kan zijn. Denk hierbij concreet aan:

  • Italië;
  • Spanje;
  • Griekenland;

Voor ontzettend veel mensen geldt dat zij er in de praktijk de keuze voor maken om richting een ander land te trekken met hun boot. Dit bijvoorbeeld tijdens de zomermaanden. In het bijzonder de hierboven aangehaalde landen blijken dan best populair te zijn. Geldt dat ook voor jou? Dan zal je er wel rekening mee moeten houden dat er in deze landen wel sprake is van een wettelijke verplichting voor wat het afsluiten van een bootverzekering betreft. 

Waarom zou je daar dan toch voor kiezen? 

Dat er hier in Nederland geen wettelijke verplichting van kracht is voor wat de afsluiting van een bootverzekering betreft betekent niet dat er daarvoor in andere landen niet wel een verplichting kan gelden, integendeel. Wanneer je regelmatig met je boot naar het buitenland trekt is dat dan ook alvast een zeer goede reden om ervoor te kiezen om een dergelijke verzekering af te sluiten. Ben jij iemand die er bovendien soms voor kiest om deel te nemen aan een wedstrijd? Ook dan moet je er aandachtig voor zijn dat het soms van belang kan zijn om een verzekering te hebben afgesloten.

Kan je besparen op het afsluiten van een verzekering voor je boot?

De premie die moet worden betaald voor een bootverzekering valt in de praktijk een flink pak beter mee dan je mogelijks op het eerste zicht had verwacht. Dit gezegd hebbende kan je door rekening te houden met een aantal verschillende bespaartips van www.eerdmans.nl, om zomaar nog meer besparen. Zo loont het bijvoorbeeld de moeite om aandacht te besteden aan het vaargebied waarvan sprake is. Hoe uitgebreid dit vaargebied is, des te duurder ook de premie van je verzekering zal uitvallen. Voor het merendeel van de mensen die eigenaar zijn van een boot geldt in ieder geval dat ze daar niet mee buiten Nederland komen. Dat heeft als gevolg dat ze voldoende hebben aan het standaard vaargebied. Ook het vergelijken van de premie van de bootverzekering om er op die manier de meest voordelige tussenuit te kunnen halen kan in de praktijk ongelofelijk interessant zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...