Vrije tijd

In 5 stappen geld verdienen met jouw creatieve ontwerpen

Ben jij een beetje creatief? Houd je er wel van om met pen en papier of digitaal aan het tekenen of ontwerpen te slaan? En: zou je hier maar wat graag je beroep van maken, of een extra zakcentje mee verdienen? In dit blog vertellen wij hoe je in 5 stappen geld kan verdienen met jouw talent! Lees snel verder.

Verzamel je mooiste creaties

Je hebt misschien al een mooie collectie aan tekeningen, schilderijen en andere ontwerpen. Het is goed om deze van tevoren bij elkaar te sprokkelen, zodat je weet waar je al meteen mee aan de slag kunt. En om een beetje positiviteit te creëren over wat je allemaal al hebt gemaakt ;).

Bedenk verkoopbare producten

Nu je je ontwerpen hebt verzameld ben je al een heel eind, maar het zijn nog geen verkoopklare producten. Die ga je nu bedenken. Je kunt je ontwerpen namelijk tot leven laten komen als een echt product. Denk eens aan een poster of ansichtkaart, of zelfs je eigen stickers!

Drukklaar maken

Als je hebt bedacht wat je wil gaan maken, is de volgende stap bedenken hoe je dit gaat doen. Wij helpen je hierbij op weg. Heb je je ontwerpen digitaal gecreëerd? Dan is het helemaal niet zo moeilijk om je bestanden te laten drukken. Jij kan meteen door naar stap 4! Zijn je tekeningen op papier of canvas gemaakt? Dan kun je deze met een goede camera digitaal maken, of je laat ze in hoge kwaliteit scannen door een professional. Hiermee wordt je ontwerp gedigitaliseerd en is hij klaar om gedrukt te worden!

Opsturen en wachten achterover zitten

Nu is het tijd om je kunstwerken op te sturen naar een drukker. Kies hiervoor voor een goede drukker die je bestanden ook controleert. Alleen dan weet je zeker dat je een perfect resultaat zult krijgen. Een aan te raden drukker is PeterPrint, omdat die zich speciaal richt op creatieve ontwerpers. Dus wil je bijvoorbeeld posters drukken? Dan bestel je die gemakkelijk online, en krijgt ze supersnel thuis geleverd. Wat wil je nog meer?

Verkoop je ontwerpen

Gefeliciteerd, je hebt nu je eigen product gemaakt! We weten zeker dat wanneer jij jouw drukwerk in je handen hebt, je meteen aan de slag wilt met het verkopen. Want dit ziet er professioneel uit! Voor de verkoop bepaal je eerst een goede productprijs. Als je dit hebt gedaan kun je beginnen met het promoten van je product. Hiervoor kun je natuurlijk eerst bij vrienden en familie langs, maar je kunt dit al snel en makkelijk uitbreiden via platformen zoals Marktplaats, Etsy of een verkoopaccount op social media beginnen. Zorg dat je gevonden wordt. En dan is het wachten op de eerste betalende klant, spannend! 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *