Eten & drinken

Wat kun je doen als het kraanwater bitter smaakt?

De meeste Nederlanders drinken kraanwater en dat is begrijpelijk. Het is goedkoper dan het water in de supermarkten, maar ook is het in Nederland volledig veilig om water uit de kraan te drinken. Het water dat in een Nederlandse keuken uit de kraan komt behoort bij de schoonste ter wereld. Alleen Oostenrijk scoort iets beter dan Nederland. Het kan voorkomen dat het kraanwater bitter smaakt waardoor het niet zo lekker is. Gelukkig is dit vrij eenvoudig te verhelpen. 

Waarom smaakt het water bitter?

Dat het water anders smaakt in Groningen dan in Utrecht, heeft ermee te maken dat Nederlands kraanwater opgepompt wordt uit de bodem. Het aantal mineralen dat in de bodem verschilt, dit verschilt dus ook per stad of omgeving. Hierdoor is het mogelijk dat er meer calciumhydroxide in het water zit. Een andere benaming van calciumhydroxide is kalk en dat kan ervoor zorgen dat het water bitter smaakt. Niet bepaald lekker dus. Water met grote hoeveelheden mineralen zoals calciumhydroxide, wordt ook wel hard water genoemd. 

Wat is de oplossing?

Eén van de oplossingen die je hebt, is het koken van water voordat je dit gaat drinken. Helaas blijven er na het koken nog steeds grote hoeveelheden calciumhydroxide in het water. Je kunt daarom het beste een waterontharder24 in Helmond aanschaffen, want hiermee kun je meer dan 95% van het calciumhydroxide en overige mineralen uit het water filteren. Dit heeft natuurlijk erg veel voordelen. Zo is het water gezonder, kun je geld besparen en gaan elektronische apparaten die gebruik maken van water langer mee. 

Wat kost het aanschaffen van een waterontharder?

Helaas is een waterontharder een kostbaar apparaat, want een waterontharder kan al snel meer dan duizend euro kosten. Dit moet je wel zien als een investering, want je zult ook geld besparen door het installeren van een waterontharder. Hierbij kun je denken aan elektronische apparaten die minder vaak gerepareerd of vervangen moet worden. Daarnaast is zacht water ook gezonder dan hard water. Een grote hoeveelheid calciumhydroxide kan je huid doen uitdrogen. Een waterontharder is dus erg fijn als je huidaandoeningen zoals eczeem hebt, want hard water kan de aandoeningen verergeren. Ook zul je minder last hebben van kalkaanslag in de badkamer, toiletten en tijdens het schoonmaken van de auto.

Dit vind je misschien ook leuk...