Beauty & mode

3 cosmetische ingrepen voor een jongere uitstraling

We worden voortdurend blootgesteld aan beelden van jeugdige en ‘perfecte’ mensen. Het is dus niet verrassend dat steeds meer mensen overwegen om een cosmetische ingreep te ondergaan om hun uiterlijk te verbeteren. Wil jij graag een jongere uitstraling, dan zijn hier enkele populaire ingrepen. Maar voor je een beslissing neemt, geven we je graag wat extra informatie over de ingrepen.

Laserbehandelingen

Een laserbehandeling kan je om medische redenen laten uitvoeren, bijvoorbeeld voor het behandelen van huidziektes, maar ook voor een cosmetische ingreep zoals huidveroudering. Een laserbehandeling geeft je lichaam een jongere uitstraling waardoor je zelfvertrouwen een boost krijgt. Populaire laserbehandelingen zijn het verminderen van pigmentatie, rimpels of littekens. Wanneer je resultaat ziet is afhankelijk van verschillende factoren, zoals welke behandeling je ondergaat en het soort apparatuur dat gebruikt wordt. Het is dus aangeraden op je op voorhand meer te informeren over de behandeling en de verwachte resultaten. Zo heb je realistische verwachtingen en vermijd je teleurstelling.

Ooglidcorrectie

Wanneer je graag zo lang mogelijk een jonge en frisse uitstraling wil hebben, dan is een ooglidcorrectie nuttig. Bij het verouderingsproces kan je een vermoeide of ouder uitziende blik krijgen. Met een ooglidcorrectie kan je dit verhelpen. Je hebt twee mogelijkheden: een bovenooglidcorrectie of een onderooglidcorrectie. Wanneer je een huidoverschot hebt bij je bovenoogleden – vaak zichtbaar door een extra plooi – dan kan je een bovenooglidcorrectie laten uitvoeren. Zo’n correctie duurt ongeveer een uur met plaatselijke verdoving. Het litteken hiervan is bijna niet zichtbaar omdat die in de natuurlijke plooi van je bovenooglid komt te liggen. Wanneer je meer last hebt van wallen onder je ogen, dan kies je best voor een onderooglidcorrectie. De overtollige huid wordt weggehaald. En ook bij deze correctie zal je het litteken na de genezing niet zien.

Facelift

Een andere populaire cosmetische ingreep, is een soft lift. Dit is een zachtere en eenvoudigere faceliftoperatie ten opzichte van een klassieke facelift. Met deze ingreep kan je jezelf een natuurlijke gezichtsverjonging geven. Het is een geavanceerde techniek die vooral impact zal hebben op je hals, kaaklijn en hamsterwangen. Hoewel het minder ingrijpend is dan een klassieke facelift, zullen je rimpels wel gedeeltelijk verdwijnen. Inderdaad, slechts gedeeltelijk, want de natuurlijke rimpels die ontstaan wanneer je lacht, zullen niet verdwijnen. De prijs van een facelift verschilt per ingreep. Hoe meer er gelift wordt, hoe duurder de facelift zal zijn, en hoe langer de resultaten zichtbaar zullen zijn. Deze ingreep wordt vaak gecombineerd met een ooglidcorrectie om je gezicht een jongere uitstraling te geven. Ook bij deze ingreep moet je geduld hebben. Het resultaat ervan zal je pas na enkele weken kunnen waarnemen.

Dit vind je misschien ook leuk...