Eten & drinken

Tips voor catering van je huwelijksfeest

Je huwelijksfeest organiseren is bijzonder. De juiste catering en menu kiezen kan een uitdaging zijn, vooral als je een grote groep mensen hebt uitgenodigd. Er is dan ook veel keuze: van foodtrucks tot statige diners. In deze blog delen we enkele ideeën die je kan gebruiken om van je huwelijksfeest een echte voltreffer te maken.

Cocktailbar

Een cocktailbar is feestelijk en high class. Je kan kiezen voor een open bar, waarbij gasten zelf drankjes kunnen halen en mixen, maar een cocktailbar met een professionele bartender die de cocktails bereidt, is natuurlijk helemaal het van het. Een speciale cocktail vernoemd naar het bruidspaar kan hier niet ontbreken. 

Brunch

Als je ’s ochtends of vroeg in de middag trouwt, is een brunch een prima idee. Het is lichter dan een diner, maar nog steeds vullend genoeg om iedereen gelukkig te maken. Kies voor een buffet met pannenkoeken, wafels, omeletten, yoghurt en fruit. Onmisbaar? Champagne en mimosa’s natuurlijk. Maak je maar al klaar voor meer dan één leuke felicitatie voor je huwelijk en geweldige cadeaus! 

Food trucks of BBQ

Food trucks zijn enorm populair en een leuke aanvulling op het tafelen. Tijdens het dansen en het praten door kan je hamburgers, hotdogs, taco’s, pizza of  meer bestellen, ideaal. Maar het kan ook iets verfijnder zoals vegan satés of speciale wokgerechten. Als je van een informele, gezellige sfeer houdt, is een BBQ ook een leuk idee. Huur een kok in die de lekkerste gerechten op de grill bereidt. Maak het geheel af met lekkere bijgerechten, zoals salades, brood en natuurlijk lekkere sausjes. Een dessertbuffet is dan weer een toffe manier om je gasten te laten genieten van zoetigheid. Kies voor een chocoladefontein, cupcakes, taarten, macarons en ijs op het menu. 

Thema

Als je een thema hebt gekozen voor je huwelijksfeest, kan je dit thema ook doortrekken in het eten en ook bij de trouwkaart maken kan je dit doen. Kies gerechten die passen bij het thema en geef ze een creatieve twist. Bijvoorbeeld Mexicaans eten met een tropisch tintje voor een strandthema, of Italiaans eten met een romantische twist voor een zuiders thema. 

Last, but not least 

Bij je keuze in catering zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden. Denk aan de grootte van je gastenlijst. Sommige opties zoals food trucks, zijn beter geschikt voor grotere groepen, terwijl een BBQ beter werkt voor kleinere groepen. Vergeet ook niet om vegetariërs, vegans en glutenvrije eters tevreden te houden!  

Dit vind je misschien ook leuk...