Huis & tuin

Een droominterieur binnen handbereik

Programma’s zoals Huizenjagers of Blind gekocht behoren tot de populaire programma’s die vaak bekeken worden. En dat is ook normaal want misschien droom jij ook wel van een verandering in je interieur of ben je volop bezig met het inrichten van een nieuwe woning. Redenen genoeg om een blik te werpen op hoe je een interieur ontwerpt zoals ‘uit de boekjes’.

Inspirerende interieurs

Je eigen interieurarchitect kunnen zijn, is niet aan iedereen besteed. Toch dragen vele tv-programma’s ertoe bij dat we steeds meer begrijpen hoe een interieur er kan uitzien. De belangrijkste leidraad bij de inrichting van je eigen woning, is de combinatie van eigen smaak en haalbaarheid binnen het project. Nu kun je wel helemaal in de ban zijn van een parketvloer, maar wanneer je bijvoorbeeld twee ravottende kinderen in huis hebt, die te pas en te onpas met vuile schoenen binnenlopen, is dat nu misschien niet het beste idee. 

Eigen stijl als leidraad

Laat je altijd leiden door wat je zelf mooi vindt. Het is een cliché, maar het is nog altijd een goed idee om leuke interieurs te verzamelen binnen jouw stijl. Deze vormen dan een basis van hoe het jouwe er uiteindelijk kan uitzien. Vaak zijn verschillende elementen cruciaal voor de look van een woning. 

Ben je zot van de landelijke stijl, dan zijn deuren in lichte eik een eyecatcher die in elk voorbeeld interieur weer terugkeert. Trek die gekozen stijl door in je hele woning en kies een landelijke keuken om bij weg te dromen. 

Is een moderne stijl helemaal jouw ding, dan is een wit interieur met strakke lijnen misschien het toekomstbeeld waar je met je interieur naartoe wilt. Trek dit ook hier weer door in de keuzes die je maakt. Hou daarbij duidelijk voor ogen wat je wilt en wijk niet af van de door jou gekozen stijl.

Centraal

De keuken vormt vaak het hart van je woning. Wil je een keuken kopen die helemaal past in het totaalplaatje, laat je dan goed adviseren door professionals. Neem foto’s en je moodboard mee naar de toonzaal en bespreek uitvoerig hoe jouw droomkeuken eruitziet. 

Heb je een keuken in gedachten in muntgroen die mooi combineert met de pastelkleuren op de muren. Of droom je eerder van een strakke zwarte keuken met een wit marmeren blad? De opties zijn oneindig, dus kies een keuken die de perfecte aanvulling vormt voor jouw interieur.

Durf kiezen

Keuzes maken voor je nieuwe interieur is altijd een spannende maar vooral ook een leuke taak. Durven hoort er zeker bij want je zal zaken moeten aankopen die uiteindelijk allemaal bij elkaar moeten passen. Wil je eens een gedurfde kleur uitproberen, kies dan één accentmuur in je woonkamer of verf een meubelstuk in een gewaagde kleur. En voor je het weet heb je een interieur samengesteld dat helemaal past in jouw perfecte plaatje!

Dit vind je misschien ook leuk...