Huis & tuin

Hoe hou jij je gazon stralend en gezond? 

Voor veel mensen is hun tuin hun visitekaartje. Jij vindt het zelf vast ook belangrijk om een mooi onderhouden gazon te hebben. Voel je je groene vingers al jeuken nu de zon eindelijk tevoorschijn komt? Een mooi, groen grasperk is niet zo vanzelfsprekend. Er zijn tal van factoren die je gazon kunnen ontsieren. Gras dat te lang is, mos, onkruid en ongedierte kunnen van je pronkstuk een echte frustratie maken. Hier lees je hoe je je gazon weer stralend (en) gezond kunt maken.

Maak het jezelf gemakkelijk

Kom jij helemaal tot rust wanneer je wekelijks achter je grasmaaier aanloopt? Ken je geen fijner gevoel dan na het maaien van je gras een warm bad te nemen om je pijnlijke rug te doen ontspannen? De kans is groot dat je op beide vragen ‘nee’ antwoordt. Uiteraard is het gras afrijden geen plezier. Zeker niet wanneer je een groot gazon hebt. Gras maaien is een hard labeur dat veel tijd vraagt. Als je dus graag een verzorgd grasperk hebt zonder al te veel moeite en last, zijn robotmaaiers echt geschikt voor jou. Zo’n grasrobot zorgt ervoor dat jouw tuin structureel onderhouden wordt en een verzorgde uitstraling heeft. Een ander groot voordeel van robotmaaiers is dat ze geen snoer hebben waar ze in verstrikt kunnen raken. Opladen doet hij in een laadstation. Vervolgens gaat hij zelfstandig op pad om je gras af te maaien. 

Vergeet de bemesting niet

Om een gezond grasperk te hebben, is het belangrijk om hem jaarlijks te bemesten. Ook dat is een heel karwei, en niet meteen het alleraangenaamste. Gelukkig kun je je gazon en bloemperkjes gemakkelijk bemesten door het gebruik van sproeiers. Zo’n sproeier zorgt ervoor dat je op een efficiënte manier mest kan aanbrengen op je gras en in je bloemperken. Je kunt sproeiers ook gebruiken om onkruidverdelger op een gemakkelijke manier in je tuin te verspreiden. Er bestaan verschillende soorten sproeiers. Er zijn er die je met de hand kunt bedienen, maar je kunt ook kiezen voor een sproeier die elektrisch, via een batterij of met benzine werkt. Ook de manier waarop je je sproeier voortbeweegt, is verschillend. Veel mensen kiezen voor een rugsproeier, omdat dat erg handig werkt. Vind je dit toch wat te belastend voor je rug of schouders? Dan kan een sproeivat op wielen of een handmatige sproeier een goede oplossing zijn. 

Waar vind je de beste tuinmaterialen?

Of het nu om sproeiers, robotmaaiers, heggenscharen of andere materialen voor je tuin gaat; de beste en grootste keuze vind je bij een speciaalzaak in je buurt. Het fijne aan zo’n winkels is dat je er advies kunt vragen aan experts. Een andere optie is om je tuinmaterialen online aan te kopen. Je kunt je bestelling dan ophalen in de winkel of bij je thuis laten leveren.

Dit vind je misschien ook leuk...