Huis & tuin

Vijf redenen om je Netflix abonnement op te zeggen

Netflix is al jaren de meest populaire streamingsdienst die er is. Wie zelf geen abonnement heeft, kijkt wel mee op het account van een vriend. Dat is ook niet zo gek, want als er een nieuwe film of serie populair is op Netflix hoor je het overal. Toch zijn er steeds meer nadelen te vinden aan de streamingsdienst en kun je jezelf soms afvragen of een Netflix abonnement het geld wel waard is. Daarom hebben wij in deze tekst vijf redenen op een rijtje gezet waarom je je abonnement wellicht beter kunt opzeggen, zodat jij een goede keuze kunt maken.

1: het aanbod is afhankelijk van de regio

De series en films die op Netflix staan zijn geheel afhankelijk van de regio waarin je je bevindt. Zo is het aanbod in Amerika bijvoorbeeld veel groter dan het aanbod in Nederland. Dit kan vervelend zijn als je iemand uit een ander deel van de wereld hoort praten over een goede film of serie op Netflix, maar deze niet op de Nederlandse Netflix beschikbaar blijkt te zijn.

2: het duurt lang voordat films en series op Netflix komen

Nadat een film in de bioscoop is geweest, kan het best een hele tijd duren voordat deze op Netflix te zien is. Dit komt omdat het productiebedrijf vaak minstens een jaar wacht met het verkopen aan streamingservices om de DVD-verkoop aan te moedigen.

Hetzelfde geldt voor series. Nadat het nieuwste seizoen van een serie op tv is uitgezonden, kan het makkelijk een aantal jaar duren voordat deze op Netflix te zien is. Alleen Netflix Originals (films en series die geproduceerd zijn door Netflix zelf) zijn direct op Netflix te bekijken.

3: de prijs blijft stijgen

Hoewel een standaard Netflix abonnement in 2016 nog €8,99 kostte, is de prijs inmiddels gestegen naar €10,99. Dit is al aan de prijzige kant, maar in de toekomst zal de prijs van Netlfix hoogstwaarschijnlijk nog meer stijgen. De meeste andere streamingsdiensten zijn goedkoper. Zo kost Disney Plus €8,99 per maand, Videoland €7,99 en Amazon Prime slechts €2,99.

4: films en series verdwijnen

Stel je voor: je bent een serie aan het kijken, wilt de volgende aflevering opzetten en hij is ineens nergens meer te vinden. Bij Netflix loop je het risico dat dit gebeurt, aangezien het aanbod regelmatig opgeschoond wordt en er dus films en series worden verwijderd. Daar komen dan andere films en series voor in de plaats. Hierdoor blijft het aanbod up to date, maar het is wel erg jammer als je hierdoor een serie waar je middenin zat niet kan afkijken. Ja, soms kan je deze via een VPN nog wel op de Amerikaanse Netflix bekijken (lees hier de details!), maar dat is toch ook niet handig!

5: Netflix kan verslavend zijn

Laten we eerlijk zijn: als je eenmaal begint aan een serie, is het moeilijk om te stoppen met kijken. Netflix is nou eenmaal speciaal ontworpen om jou zoveel mogelijk door te laten kijken. Soms gaat dit ten koste van andere dingen die je eigenlijk wilt of moet doen. Wil je dit liever vermijden? Dan doe je er goed aan geen Netflix abonnement te nemen.

Dit vind je misschien ook leuk...