Beauty & mode

Hoe snel groeit jouw haar?

Helemaal klaar met je korte kapsel? Of benieuwd hoe lang het gaat duren voordat je haar weer op lengte is na de iets te korte knipbeurt? Hier vind je alle antwoorden op het gebied van haarlengte.

Haargroei

Gemiddeld groeit jouw haar 1,25 cm per maand. Je haar groeit dus ongeveer 12 cm jaar! Deze lengte verschillen natuurlijk per persoon, dit komt namelijk doordat iedereen een ander haargroeicyclus heeft. Zo bestaat je haar uit 4 onderdelen:

  • Het haarzakje
  • De aanzet
  • De lengte
  • De punten

Als jouw haar niet lang wil worden, is er een grote kans dat één van deze onderdelen beschadigd is! Ga dus bij elk onderdeel na, waardoor dit zou kunnen komen. Hoe graag we het ook zouden willen, bestaat er helaas geen middeltje waardoor je haar ineens super snel gaat groeien. Wel zijn er verschillende ‘middeltjes’, waardoor jouw haar langer gezond en lang blijft! Lees hieronder de beste tips voor lang haar!

Verzorging voor lang gezond haar

De meeste gaan ervan uit dat de lengte van je haar alleen te maken heeft met goede verzorging, maar in werkelijkheid ligt dit een beetje anders. Jouw haar is naast verzorging ook erg afhankelijkheid van jouw gezondheid. Zo is het erg belangrijk dat je veel zonlicht krijgt, veel water drinkt en genoeg proteïne neemt. Daarnaast is het goed om je haar niet tè vaak te wassen. In Shampoo zitten stofjes die gemaakt zijn om het vuil uit je haar te halen, maar die bevorderen de natuurlijke oliën in jouw haar niet als je het te vaak wast. Om je haar een boost te geven of om je haar gezond te houden kan je gemakkelijk haarolie en -maskers gebruiken! Zorg ervoor dat je de maskers en – haarolie alleen op de lengte van je haar smeert, zo voorkom je dat je haar bovenop vettig lijkt. 

Feiten en fabels:

  • ‘Groeit je haar sneller door het te knippen?’ 

Het antwoord hierop is, nee! Ondanks het sneller lijkt te groeien als het korter is, is het niet mogelijk dat je haar hierdoor daadwerkelijk sneller gaat groeien. Dit komt doordat haren eigenlijk afgestorven cellen zijn zonder zenuw. 

  • ‘Is verzorging voor je hoofdhuid nodig voor snellere haargroei?’

Het antwoord hierop is, nee! Een goede verzorging voor de hoofdhuid zorgt niet per direct voor een snellere haargroei. Daarentegen is het verzorgen van de hoofdhuid wel erg belangrijk voor de kwaliteit van het haar, waardoor jouw haar langer mooi/lang kan blijven. 

  • ‘Is borstelen goed voor je haar?’

Het antwoord hierop is, ja! De beweging die je met je borstel maakt, stimuleert en activeert de haarzakjes waardoor de haargroei bevorderd wordt. Let er wel op dat je niet als een gek je haar gaat borstelen, want dit kan er weer voor zorgen dat je haren juist afbreken. 

  • ‘Groeit je haar op je hoofd sneller dan je lichaamshaar?’

Het antwoord hierop is, nee! Uit onderzoek is gebleken dat je hoofdhaar en lichaamshaar even snel groeien! Alleen heeft je lichaamshaar een kortere haargroeicyclus, waardoor je beenhaar bijvoorbeeld niet even lang kan worden als je hoofdhaar. 


[smartslider3 slider=3]

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *