auto theorie
Overig

Snel de weg op? Begin maar met leren!

Er komt nog heel wat bij kijken voordat je achter het stuur van je lesauto mag kruipen. Voor de praktijk moet je namelijk eerst je theorie van buiten kennen.

Begin maar vast met leren. En je spaarrekening plunderen, trouwens. Want zelfs wanneer je alles in één keer haalt, zit er een behoorlijk prijskaartje vast aan dit hele traject. Is dat ontmoedigend? Wij vinden van niet. Het is namelijk vooral realistisch. Straks zit je vol motivatie om eindelijk met het halen van je rijbewijs bezig te zijn en blijkt dat je niet genoeg centen hebt. Dat is toch lullig? Zo spat je droom van ultieme vrijheid al gauw uiteen.

Dat mag niet gebeuren! Dromen zijn er immers om verwezenlijkt te worden. Behalve dan degenen waarin je in je nakende niksie rondrent, op zoek naar kleren, onder het toeziend oog van een hele meute me-

Ahum.

Juist. We hadden het over je theorie examen voor de auto. Dat zul je achter de rug moeten hebben voordat je aan de praktijk begint. Dat betekent dus dat je maar beter snel het juiste lesmateriaal in huis kan halen. En nee, het eerste het beste boek helpt je daar niet bij. Lees snel verder voor praktische tips op dit gebied!

Lesboek

In de 21ste eeuw hoeven we ons niet langer op samengebonden stapels papier te beroepen. Wanneer jij dat wilt, pak je er gewoon een e-book bij en leer je van daaruit wat je allemaal weten moet om voor het theorie examen te slagen en aan de praktijk te beginnen. Maar of je lesmethode nou fysiek of digitaal is, er zijn twee zaken heel belangrijk.

Ten eerste moet de stof actueel zijn. Een tweedehands boek uit 1994 helpt je daarom niet. De verkeersregels worden namelijk om de haverklap gewijzigd. Misschien niet altijd heel drastisch, maar je moet hier wel van op de hoogte zijn eer het examen begint. Bestel daarom altijd de meest recente lesmaterialen die je maar kunt vinden.

Bovendien moet die ingedeeld zijn in de 25 officiële categorieën die ook door het CBR gehanteerd worden. Dit maakt leren heel overzichtelijk. Maar je weet ook zeker dat alle informatie aan bod komt die ook tijdens het uiteindelijke examen gevraagd zal worden.

Leren

Iedereen mag natuurlijk leren op zijn of haar favoriete manier, daar gaan we niet aan tornen. Maar het hoe weet je nou, voordat je aan het examen begint of al die lesstof wel goed is blijven hangen? Natuurlijk kun je iemand uit je directe omgeving vragen je te overhoren. Maar er is nog een betere manier.

Namelijk het maken van online oefentoetsen! Zeker wanneer die ook volgens die 25 categorieën van het CBR zijn ingedeeld. Je krijgt ook altijd direct de uitslag te zien, waarmee je kunt bepalen welke informatie je al helemaal door hebt en waar nog aan gewerkt moet worden.

Heel veel succes!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *