professioneel cv
Overig

Tips voor een goede CV

Een sterke CV is in deze tijd noodzakelijk voor het solliciteren. Je moet laten zien wat je allemaal in huis hebt en wat je waard bent! Daarom is een sterke Cv nodig bij het krijgen van die nieuwe baan. Maar hoe zit een goede CV in elkaar

Pagina 1 is het belangrijkste

De eerste pagina van een CV zegt enorm veel over je. Dat geeft gelijk de eerste indruk en daarom moet die enorm goed zijn. Zorg er daarom voor dat je al het meeste belangrijke vermeld op de eerste pagina. Denk dan bijvoorbeeld aan je vaardigheden, je functie en eigenlijk wat je waard bent. Zorg daarbij ook voor een goede foto die een goede indruk geeft! Dit kan je laten doen bij LINK fotografie, die zorgen voor professionele foto’s voor iedereen! ook voor degene die niet zo fotogeniek zijn. 

De juiste informatie

Het is niet nodig om te vermelden dat je 5 honden hebt en 3 cavia’s. Daar zitten werkgevers ook niet op te wachten. Het is dus belangrijk dat je alleen de noodzakelijke informatie vermeld op een CV. Denk dan aan je vaardigheden, je contactgegevens, je opleiding(en), je werkervaring, de talen die je spreekt en bijvoorbeeld een klein stukje over jezelf. Het is daarbij belangrijk dat je het allemaal niet te lang maakt. Werkgevers hebben geen zin om een CV door te moeten kijken van een half uur. Houd het kort en simpel waarbij je alleen de juiste informatie vermeld! 

Maak je CV anders dan alle andere

Een belangrijk ding tegenwoordig is de moeite die je stopt in het maken van je CV. Werkgevers vinden het fijn om te zien dat iemand moeite en tijd heeft gestoken in het ontwerpen van zijn/haar CV. Denk er daarom aan om bijvoorbeeld een CV te maken in indesign in plaats van in word. Houd hierbij wel in gedachte dat het professioneel moet blijven en niet een grote kleurplaat word. Het mooie hiervan is dat je je CV makkelijk kan aanpassen aan de huisstijl van een bedrijf. Steek hier van te voren tijd in en pas je CV er op aan om zo goed over te komen bij de werkgever! 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *