Huis & tuin

Huis over de kop? Maak er wat moois van!

Jij bepaalt zelf of je slechts enkele kleine aanpassingen wilt maken of een compleet nieuw interieur aanlegt. Wat wil en kun je allemaal gaan veranderen?

Nou, wat dat betreft zijn de mogelijkheden natuurlijk eindeloos. Van een kleine herschikking van het meubilair tot compleet nieuwe vloeren, wanden en plafonds. Het hangt er maar net van af waar jouw grootste heikele punt ligt met wat je op dit moment hebt. Ben je je huidige opstelling helemaal zat of is het vervangen van een bankstel wel genoeg? En wil je daar dan nog nieuwe kasten bij hebben?

Kijk, dat zijn al meerdere wijzigingen. Het een neemt vaak het ander mee.

Of je nu hele vloerplanken gaat weg breken of niet, zodra je klaar bent om je meubilair weer een plek te geven moet alles wel helemaal afgewerkt zijn. Maar uiteraard heb jij in je plan overal rekening mee gehouden. Je weet precies welke kleurstellingen je wilt en welke materialen daarbij komen kijken. En wat voor kleuren je daarbij gaat gebruiken. Omtrent de afwerking hebben we echter wel een paar tips voor je.

Meubilair

Oké, je vloeren, wanden en plafonds zijn er klaar voor. Je hebt alles gerenoveerd en de materialen en kleuren naar één enkele stijl omgetoverd. Past je huidige meubilair daar nog wel bij? Zo nee, dan moet je natuurlijk naar de meubelboulevard. Daar gaat natuurlijk een heftig prijskaartje aan kleven.

Bedenk daarom dat je niet de enige bent die van tafels, banken en stoelen af wil. In de kringloopwinkels ligt daarom wellicht de ideale vervanging op je te wachten! Natuurlijk die is meestal niet meer spiksplinternieuw. Maar overal valt een mouw aan te passen. Verwissel de bekleding of geef het hout een nieuw likje verf en je bent al een heel eind verder. Zolang het maar niet vloekt met het effect dat je probeert te bereiken, uiteraard.

Spelen met licht

Dikke kans dat je je gasten trots je gehele nieuwe interieur wilt laten zien. Maar er zijn gewoon plekken waar extra nadruk op gelegd mag worden. Dat doe je door slim te spelen met licht! Je staande lampen en spots kunnen daarbij helpen. Zodra het donker begint te worden, schakel je alleen de hoognodige verlichting in. Hierdoor wordt de sfeer nog intiemer! Al wat je daarvoor nodig hebt vind je natuurlijk in een betrouwbare lampen groothandel.

Puntjes op de i

Details, hè? De duvel zit erin! Daarom moet je extra voorzichtig zijn dat de decoraties die je kiest niet vloeken met je nauwkeurig samengestelde opstelling. Planten, de potjes waar ze in zitten, beeldjes, fotolijsten en andere prullaria. Wees hier streng in! Perfectie is niet gemakkelijk te behalen, maar het streven ernaar mag nergens door worden belemmerd.

Veel succes en plezier met je vernieuwde stekkie!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *