gereedschapswagen
DIY

De ordelijke werkplaats bestaat niet! Of wel…?

Zeg jij het maar. We weten niet hoe jouw domein er van binnen uit ziet. Wat voor chaos heerst daar en hoe breng jij er orde in aan?

Hm. Tja. Nou. Niet. Toch?

Dat is immers onmogelijk. Zodra je druk gaat sleutelen en monteren, heb je allerlei verschillende gereedschappen tegelijkertijd nodig. Of kort achter elkaar, in ieder geval. Die moeten dan ook klaar liggen zodra het moment daar is om ze te gebruiken. Simpele logica, of niet? Oftewel, dat je hele vloer vol komt te liggen is onvermijdelijk. Net als dat je achteraf behoorlijk wat op te ruimen hebt. Of willen wij nou zeggen dat we daar op een heel andere manier tegenaan kijken?

Ja, dat willen we. Efficiënt klussen kan zonder onnodige rommel te maken. ‘t Zou nogal wat wezen wanneer we alleen maar de knuppel in het hoenderhok gooien en dan keihard wegrennen, nietwaar? In plaats daarvan halen we dat slaghout juist uit het pluimvee verblijf. De kastanjes uit het vuur. De-

Ja ja, oké, nou is ‘t wel duidelijk. Wij hebben een oplossing. Nou, voor de dag ermee!

Gereedschapset

Misschien heb je al zo’n klassiek trommeltje. Een langwerpige met een hoekige vorm, waar al je nodige gereedschap in past. Althans, dat is het idee erachter. Rangschikken is vaak lastig. Tenzij je zo’n vierkanten geval hebt dat aan twee kanten open klapt en meerdere niveaus laat zien. Maar ook daarin, zul je toe moeten geven, is de ruimte zeer beperkt.

In plaats daarvan raden we je aan om een uitgebreide gereedschapset aan te schaffen. Eentje waarin je al je tools kwijt kunt en die voorzien is van overzichtelijke lades met pasvormen voor al je gereedschappen en accessoires.

Het handige daaraan is dat je binnen de kortste keren weet waar wat precies hoort te liggen.  Heb je iets specifieks nodig? Zonder te kijken zul je na een tijdje naar de juiste lade grijpen. Het werk gaat zo een stuk vlotter en je bent nooit meer iets kwijt!

Daarbij heb je ook nog eens de keuze tussen lege en gevulde exemplaren. Je keuze hangt ervan af of je nu al gereedschap in huis hebt of niet.

Werkbank

Ja, die komt je ook bekend voor. Sterker nog, die heb je waarschijnlijk al in je garage staan. Machtig mooi! Maar is die van jou ook voorzien van handige opbergruimtes? Deze kunnen de vormen van lades of zijpanelen aannemen. Hierin – of hieraan – kun je je meest gebruikte gereedschappen overzichtelijk opbergen – of ophangen. Zeker zodra ze in het zicht zitten, weet je precies welke plek je accessoires standaard horen te hebben. Monteren én opbergen tegelijk. Geef nou toe, wie wil dat niet?!

Gereedschapwagen

Komen we toch nog even terug op de gereedschapset. Die is natuurlijk loodzwaar en niet zo mobiel als een trommeltje. Dat is waar, geven we je helemaal gelijk in. Voor sommige mensen heeft dat geen meerwaarde. Voor jou wel?

Dat kan hoor. In dat geval raden we je aan om voor een handige gereedschapswagen te kiezen. Hierbij ga je precies uit van hetzelfde systeem maar er zitten wel wieltjes onder.

Heel veel plezier en succes met het inrichten van je werkplaats!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *