Zonnepanelen Friesland
Huis & tuin

Keuze van de buurvrouw

He schat, de buurvrouw vertelde me laatst dat ze zonnepanelen uit Friesland heeft aangeschaft. Als wij dit ook zien zitten kunnen we het beste ons dak laten controleren. Toch fijn om extra stroom te hebben en iets voor de natuur te kunnen doen.

Jarige job

Maar even heel iets anders, ik zou het bijna vergeten.  Lieverd jij wordt volgende week 40! Wat wil je gaan doen met deze feestelijke gebeurtenis? Om deze vraag te beantwoorden gaan jullie met een kopje koffie rond de eettafel zitten. Je man denkt even na en komt dan met het volgende: Ik zou het wel heel graag op Ameland vieren, waar ik vandaan kom. Dat is een heel leuk idee! Jij kunt het vanaf het begin al heel goed vinden met je Amelandse schoonfamilie die jullie helaas maar 1 keer in de vijf jaar zien. Dat vindt je veel te weinig dus je bent wel te porren voor een weekend op Ameland.

Niets vergeten

Je weet zeker dat de kinderen het ook helemaal geweldig vinden om hun neven en nichten weer te zien. Je man bedenkt dat hij een huisje gaat huren, zodat de familie zelf er geen last van ondervindt. En eten en drinken moet ook geregeld worden.We laten het bezorgen door een lokaal bedrijf klinkt uiteindelijk het besluit. Want anders moet iedereen reizen met een tas vol met eten. En regel je dan zelf de taart? vraag jij. Ja zegt hij ik weet zelf het beste wat ik het allerlekkerst vind. En daar kun je je alleen maar bij aansluiten.

Bejaarde pa

Jullie lichten de kinderen in en die zijn zoals verwacht door het dolle heen. Haha nu is papa echt oud wordt er gegiebeld. Nog niet te oud om jullie te pakken! roept je echtgenoot en jaagt de kinderen de tuin in. Dit gaat gepaard met een hoop gejoel en gegil. Jij kan er alleen maar om lachen en bent erg blij dat je eerste vriendje zo’n goede en vrolijke vader blijkt te zijn. Je weet nog dat hij dolgelukkig was toen je zwanger bleek te zijn.

Feest van het jaar

Na een hele hoop rondbellen en alles inpakken is het gezin klaar voor het grote feest. Het is altijd weer even wennen op de boot maar het is een rustige tocht. Jij brengt vooral je tijd door met een tijdschrift en af en toe een vraag van een van de kinderen tussendoor. En dan komen jullie aan bij het huisje die al helemaal versierd blijkt te zijn. Je man raakt er door ontroerd mede omdat hij niet weet hoe lang hij zijn ouders nog bij zich heeft. Jullie maken er met z’n allen een knallend feest van met zelfgeschreven liedjes en sketches. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *