Vrije tijd

Blits de weg op? Pak je scooter!

Voordat je het beestje aanschafte, was je er al aan verknocht. En wie kan je dat nou kwalijk nemen? Jouw scooter is gewoon de beste!

En dat mag heel de wereld weten ook. Maar dat betekent wel dat je dat moet kunnen bewijzen. Hoe kun jij nou over een kwalitatief hoogstaand voertuig beschikken wanneer je met het blote oog kunt zien dat er niet met regelmaat onderhoud aan wordt gepleegd? Want geloof ons, dat is nodig zodra je er veelvuldig gebruik van maakt. Maar daar jouw scooter je grote trots is, wil je er natuurlijk alles aan doen om hem uitgebreid te leren kennen en zelf te kunnen repareren.

Dat kan al een kwestie van vertrouwen zijn; niemand wil graag dat er aan zijn of haar kostbaarste bezit wordt gefrunnikt. Je hoeft het niet direct met je geliefde of je kinderen te vergelijken, maar voor sommige mensen komt dit dicht in de buurt. Maar je wilt bovendien dat een eventueel probleem heel snel kan worden opgelost. En de tijd die je kwijt bent aan een monteur – om over geld nog maar niet te spreken – wordt je bespaard wanneer je zelf het een en ander kunt opknappen.

Wat ga jij precies nodig hebben om zo snel mogelijk weer op je favoriete voertuig te kunnen stappen? Jij mag het zeggen.

Scooter onderdelen

Uiteraard heb je onderdelen nodig. En misschien zelfs specifieke gereedschappen; het is altijd goed om die achter de hand te hebben. Haal bovendien regelmatig het handboek erbij of bekijk tutorials op het internet om de werking van je scooter op je duimpje te leren kennen. Zo lukt het je eenvoudig en snel om problemen te constateren zodra die zich voordoen. Soms is het gemakkelijk, zodra je scooter accu het laat afweten, bijvoorbeeld. Andere mankementen zijn minder eenvoudig te herkennen. Tenzij je over een getraind oog beschikt, natuurlijk!

Zowel frame- als motoronderdelen zijn online volop te bestellen van het oorspronkelijke merk van je scooter. Maar ook merkloze varianten die qua kwaliteit hiervoor niet onder doen, zijn aan te bevelen.

Veiligheid

Hoe fijn en bevredigend een ritje op je scooter ook is, je veiligheid hoort wel prioriteit te hebben. En die van anderen ook, dus gedraag je voorbeeldig in het verkeer! Het is niet stoer, laat staan verantwoordelijk, om anderen in gevaar te brengen met je rijgedrag. Let dus altijd op, houd je aan de verkeersregels en blijf bij die stoep vandaan. Dat fietsers iets doen, hoeft immers absoluut niet te zeggen dat jij de noodzaak moet voelen om ze te imiteren. Draag bovendien altijd een helm en eventueel andere speciale scooterkleding om je tegen verwondingen bij botsingen en valpartijen te beschermen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *