Gietvloer Friesland
Huis & tuin

Van dorp naar stad

In het ouderlijk huis hadden jullie een gietvloer uit Friesland maar jij bent nu dolblij met het laminaat wat recent gelegd is. Het is zo makkelijk schoon te houden en je jongens kunnen lekker racen met hun autootjes. Je vindt het fijn om in een stad te wonen maar soms mis je de ruimte die je in een dorp hebt. S Ochtends wakker worden met vogelgezang is toch lekkerder dan met het gepiep van de wekker.

Maar ja je gezinsleven is hier. Je wilt je zoons toch ook niet bij hun vriendjes weghouden? En je vriendinnen kun je ook niet missen. Je besluit om in de vakantietijd te opperen om naar opa en oma in je oude woonplaats te gaan. Het lijkt je zalig om daar weer eens te vertoeven. Ze zijn er vast wel voor te porren denk je.

Langverwachte promotie

Het is feest want je man heeft net promotie gekregen op zijn werk! Hij werkt al een aantal jaar als keukenhulp en mag nu gelukkig aan de slag als kok. Je vindt het heerlijk dat hij zo lekker kan koken. Jullie hebben de huishoudelijke taken goed verdeeld en leren de jongens ook dat het fijn is als ze helpen met bijvoorbeeld de tafel afruimen of was in de mand doen. Dat gaat soms gepaard met gemopper maar meestal verloopt het geheel gladjes.

Je ziet wel echt verschil in de kamers van de jongens. Bram houdt zijn kamer keurig netjes en Niek smijt bijvoorbeeld zijn was door de hele kamer. Je hebt al met hem afgesproken dat als er vriendjes komen, hij het zelf opruimt.De buren komen ook nog even langs voor een kopje koffie en jullie kletsen heel gezellig.

Helpen in Gambia

De oudste zoon van de buren gaat over drie weken namelijk op stage naar Gambia om huizen te bouwen voor de mensen daar en te helpen in het onderwijs. Vader vindt het vooral heel stoer, moeder is toch wel een beetje bang voor wat er zou kunnen gebeuren. Maar ze weet dat haar zoon oud en wijs genoeg is voor deze trip. Hij maakt vast verstandige keuzes zegt ze.Jij stipt aan dat dit heel goed is voor zijn ontwikkeling en vindt het heel knap van hem dat hij dit aangaat.

De avond valt

En dan is het avond. Jullie hebben de buren uitgezwaaid en beloofd een kaartje te zullen sturen. Het eten was heerlijk: Enchiladas van courgette met een bakje vla als toetje. Dat mag in het weekend. Als moderne ouders doen jullie je best om je kroost zo vaak mogelijk groente te laten eten.Tandenpoetsen, gezicht verzorgen en hup je bed in. Je man kruipt naast je en jullie knuffelen nog wat. Wat een heerlijke dag.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *