Overig

Hoe vind je een goede autoverzekering?

Als u een auto heeft gekocht, wilt u dat daar natuurlijk ook een goede autoverzekering bij. Als u niet verzekerd bent kan dat ineens wel eens voor veel kosten zorgen als u bijvoorbeeld een ongeluk heeft gehad of schade aan uw auto rijdt. Dit is natuurlijk niet fijn en wilt u natuurlijk voorkomen, daarom is het erg belangrijk dat u een goede autoverzekering afsluit. Het is natuurlijk wel zo dat er bij iedereen een andere autoverzekering past, dat komt door verschillende factoren. 

Verschillende dekkingen

Er zijn verschillende mogelijkheden bij een autoverzekering, namelijk een WA, een WA beperkt casco en een all risk autoverzekering. 

  • Een WA-verzekering is een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering beschermt tegen schade die je met jouw auto aan anderen aanricht. Wel zijn er een paar uitzonderingen zoals, opzettelijk veroorzaakte schade, schade aan gehuurde goederen en schade die alleen bestaat uit financiële schade. 
  • Een WA beperkt casco verzekering is een verzekering die je beschermt voor brand en ontploffingen, maar ook voor aanrijdingen met dieren, inbraak en diefstal. Ook bent u dan verzekerd tegen hagel, storm, ruitschade en joyriding. 
  • Een all risk verzekering biedt de meeste dekking van deze drie. De all risk verzekering biedt in ieder geval de dekking van een WA-verzekering waardoor de schade aan anderen meestal altijd is gedekt. Ook is er dekking als er schade is ontstaan aan het eigen voertuig als gevolg van een aantal oorzaken. Deze dekking is dan ook veel uitgebreider dan een WA en een WA beperkt casco verzekering samen. De oorzaken van schade die gedekt zijn bovenop de al genoemde oorzaken, zijn: blikseminslag, overstromingen en andere natuurverschijnselen. Ook slippen, omslaan, vandalisme en kwaadwilligheid van anderen. 

Aanvullende autoverzekering dekkingen

Naast deze drie verzekeringen kunt u er nog aanvullende opties aan toevoegen, zoals een inzittendenverzekering, rechtsbijstand, pechhulp Nederland, pechhulp buitenland en een no-claim bescherming. Het is nogmaals erg belangrijk dat u een goede autoverzekering kiest die het best bij u past, daarom hebben wij er een paar voor u op een rijtje gezet.
De consumentenbond heeft op 5 juli 2019 een onderzoek uitgevoerd wat de beste autoverzekeringen zouden zijn.

Bij een WA-verzekering staat boven aan FBTO, op twee staan Allsecur, United Insurance en ZLM. Op drie staan ASR(voordeelpakket), Avéro Achmea(goed op weg), Centraal Beheer, Lancyr en Nationale Nederlanden. Bij een WA beperkt casco verzekering staat op een Nationale Nederlanden, op twee staat ABN Amro en op drie staat Allianz(ABS). Bij een all risk verzekering staat AEGON(royaal) boven aan. Op twee staat Ohra(aanvullend) en op drie staat Inshared(volledig all risk).  Bekijk hier welke autoverzekering de beste is voor jou.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *