Eten & drinken, Huis & tuin

Water als multifunctioneel middel

Je hebt water om in te zwemmen, om je vissen in te laten zwemmen, bluswater en water dat je helpt om weer gezond te worden en je kleding weer schoon te maken. Als er iets is dat echt veelzijdig is, dan is het wel water. De toepassingsmogelijkheden zijn ongekend groot. Dat betekent ook dat er met water van alles aan de hand kan zijn. We vertellen je hier over water, water en nog eens water.

Gorgel eens met zout water

Heb je keelpijn? En is het hardnekkig? Schakel dan altijd de huisarts in en vraag wat je kunt doen. Heb je het gevoel dat het keelpijn is die snel weer zal verdwijnen? Probeer dan eens te gorgelen met zout water. Dat kan echt helpen. Gorgelen met zout water reinigt de keel en kan helpen om de keelpijn te verdrijven. Je neemt gewoon een glas warm water en een eetlepel zout. Je roert vervolgens tot het geheel opgelost is en gorgelt met je hoofd achterover gedurende een periode van ongeveer dertig tellen. Doe dat drie keer per dag.

De wasmachine is veel zuiniger geworden

Laten we eens kijken naar water als middel om je kleding weer schoon te krijgen. Je weet wel; water en wasmiddel en je kleding is doorgaans weer helemaal schoon. Wist je dat het waterverbruik wasmachine de afgelopen jaren sterk is gedaald? De wasmachines worden steeds zuiniger. Tien jaar geleden was je nog tachtig liter water nodig als je een wasmachine met een 9 kilogram trommel had. En dat voor een wasbeurt. Tegenwoordig echter, heb je aan iets meer dan de helft al voldoende. Zo kun je op jaarbasis duizenden liters water besparen. 

De vloer trekt anders heel snel krom

Water, water en nog eens water. We zoeken het op in de zomermaanden als het ons verkoeling biedt en vloeken binnensmonds als water onder laminaat terecht komt. Doe je daar namelijk niets aan, dan is de kans groot dat de vloer krom gaat trekken. Om dat te voorkomen, haal je als je kliklaminaat hebt, die planken met waterschade weg. Is de schade minimaal, dan kun je door het gebruik van een ontvochtiger of ventilator de natte planken goed drogen. Wacht daar niet te lang mee, maar kom meteen in actie. Want water is niet altijd je beste vriend.

Dit vind je misschien ook leuk...