Nederland
Vrije tijd

4 tips voor een top vakantie in eigen huis

Nu vakantie vieren in het buitenland er hoogstwaarschijnlijk niet meer in zit, zullen de meeste Nederlanders aan huis gekluisterd zijn tijdens de vakantieperiode. Maar hoe vul je deze tijd in? Gaat het leven door zoals anders? Of zoek je toch een manier om je batterijtje weer op te laden en van een top vakantie te genieten? 

Onze voorkeur gaat natuurlijk naar de laatste optie uit. Want hoe fijn zou het zijn om even niets te hoeven? Even heerlijk bij te komen en van je gezinnetje te genieten? Daar is echt niet veel voor nodig. Je hoeft niet iedere dag op een terras te hangen, het strand te bezoeken of leuke uitstapjes te maken. Ook in huis kan je dat ultieme vakantiegevoel ervaren. Hoe? Wij geven 4 tips! 

Doe minder huishoudelijke klusjes 

Het grootste gevaar van de hele dag thuisblijven schuilt hem in het doen van klusjes. Als je toch thuis bent, ben je al snel geneigd om nog even snel een stofzuiger door het huis te halen, de was op te vouwen of een grote schoonmaak te doen. Onze tip? Doe dit niet! Laat de meeste klusjes gewoon even links liggen. Zorg ervoor dat alle klussen al gedaan zijn voordat de vakantie begint. Van een week niet schoonmaken wordt niemand slechter. Kook ook eens wat minder. Food open near me is snel gevonden en zeg nou zelf: een lekkere maaltijd van jouw favoriete restaurant brengt je toch direct in de vakantiestemming?  

Maak je tuin vakantieproof 

Ben je de trotse eigenaar van een eigen tuin? Lucky you! Want dat biedt natuurlijk heel veel mogelijkheden tijdens een vakantie in eigen huis. Met een beetje mazzel word je in ons land ook nog eens getrakteerd op mooi weer en dan kan jullie vakantie natuurlijk helemaal niet meer op. Probeer in de weken voorafgaand aan de vakantie de tuin wel alvast vakantieproof te maken. Ruim op, haal onkruid weg, investeer alvast in een fijn familiezwembad en plant kleurrijke bloemen. 

Zo hoef je als de vakantietijd aanbreekt enkel maar met de beentjes omhoog te liggen. De moeilijkste vraag die je die dag dan nog moet beantwoorden is  ‘wat gaan we eten vandaag?’ Dat geeft toch een heerlijk gevoel! 

Vakantiegevoel 

Wat geeft jou het ultieme vakantiegevoel? Bedenk goed wat jij op jouw favoriete vakantieplek graag doet. Ben je dol op zwemmen, lekker luieren of misschien wel hele dagen boeken lezen? Doe dit tijdens jouw thuisvakantie dan ook. We geven toe, zwemmen is misschien niet altijd even goed mogelijk. Maar met een zwembad in de tuin kom je toch al heel ver. Probeer dat ultieme vakantiegevoel in huis te halen en geniet van elkaars aanwezigheid. 

Doe tevens dingen waar je anders nooit tijd voor maakt. Wat dacht je bijvoorbeeld van leuke bordspelletjes met het hele gezin? Een thuisvakantie geeft jullie ook de ruimte om dichter tot elkaar te groeien. 

Luxe eten 

Het eten op vakantie is altijd iets waar mensen graag naar uitkijken. Uitgebreid ontbijten met croissants en lekkere eitjes, een driegangen diner, lekkere snacks en bovenal: geen stress. Probeer daarom deze week niets bijzonders vooruit te plannen, maar leef met de dag. Eet wat luxer dan normaal en sta minder vaak in de keuken. Online eten bestellen Butlon is dé oplossing om van de lekkerste maaltijden en dat ultieme vakantiegevoel te genieten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *